25. června 2018 • 17:38

Coufal o Trpišovského drilu: Překvapil mě, myslel jsem, že dál už to nepůjde

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Vladimír Coufal zná trenéra Jindřicha Trpišovského z Liberce. Dokonale poznal jeho vyhlášenou náročnou přípravu. Po příchodu do Slavie ale pocítil ještě tvrdší tréninky. „Překvapil mě,“ poznamenal Coufal po své premiéře v červenobílém dresu proti účastníkovi krajského přeboru z Chotěboře. „Sešívaní“ si tímto zápasem zpestřili dosavadní dril.



Jaký tedy byl pro Coufala první přípravný blok v novém působišti? „Je to hodně podobné jako v Liberci, ale zdá se mi, že trenér ještě přidal. Daleko víc běháme,“ začal reprezentační obránce srovnávat. „Když jsem zažil jeho zimní přípravu, myslel jsem si, že už to dál nepůjde. Ale překvapil mě a posunul to. Uvidíme, kam se to vyvine příště. Třeba mě ještě jednou něčím překvapí,“ usmál se Coufal.

Stejně jako spoluhráči ale drží. „Zvládáme to všichni, bolí to, ale jdeme si za svým cílem, tohle je k tomu potřeba,“ uvědomil si, že přípravná muka je třeba podstoupit. „Každopádně je velké plus, že tu můžu být od začátku přípravy,“ dodal.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský s Janem Sýkorou při exhibiční přípravě v Chotěboři
Kouč Slavie Jindřich Trpišovský s Janem Sýkorou při exhibiční přípravě v Chotěboři

Ve Slavii si totiž vytyčil jasný cíl – titul. „To je jeden z důvodů, proč jsem sem šel. Myslím, že Slavia má lépe složené mužstvo než její hlavní konkurent. Určitě chceme titul, chtěl bych ho poprvé v kariéře udělat,“ namotivoval se Coufal. Další výzvu představuje Liga mistrů. „Všichni víme, co Liga mistrů obnáší a s jakými soupeři se tam můžeme potkat,“ uvedl.

Coufal sice přichází coby reprezentant, ale místo v sestavě si bude muset vybojovat. Pravý bek je i hlavním postem pro jeho kolegu z národního týmu Jana Bořila. „A je tu ještě Michal Frydrych, Jarda Zelený, Per-Egil Flo. Je nás tu pět krajních beků na dvě místa. Soupeřím s každým a každý chce hrát. Záleží na mně, jak se mi povede příprava, a pak na tom, jak mi bude trenér věřit,“ zapřemítal Coufal.

V Chotěboři si ve druhé půli zahrál i na levém křídle. Možná varianta i do sezony, nebo jen souhra okolností? „Nevím. Když bude hodně zraněných, varianta to může být, ale hodně jsme se točili s Bóřou (Bořilem). Je to hodně i tím, že nám tu dost lidí chybělo,“ řekl Coufal.

Trpišovský: Chceme posilu do ofenzivy. Musí být výrazně lepší než ostatní
Video se připravuje ...

Slávista Zelený: Plzeň o mě stála, ale rozhodl dlouhodobý zájem Trpišovského
Video se připravuje ...

Kanonáda Slavie! Podívejte se na všech 9 gólů, trefil se i debutant Baluta
Video se připravuje ...

Nová akvizice Slavie Jaroslav Zelený. Moderní obránce se silnou levačkou a finální přihrávkou
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud