Jan Malý
Premium
26. června 2018 • 15:40

Příběh nejdražší posily Slavie. Balutu musíte chytit lasem, řekli o něm

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ponese na sobě cejch nejdražšího hráče v historii Slavie a bude muset ukázat, že 2,65 milionu eur (68 milionů korun), které za něj červenobílí rumunskému klubu Universitatea Craiova vysázeli, nebude marnou investicí. Rumunský reprezentant Alexandru Baluta zvládne v ofenzivě prakticky každou pozici, má rychlé nohy a chytrou hlavu. Seznamte se. 



V pátek podepsal v Edenu smlouvu a už v neděli poprvé vyběhl ve slávistickém dresu v Chotěboři proti místnímu celku, hrajícímu krajský přebor. Stačilo mu necelých šest minut, aby se trefil. Ačkoliv není rumunský záložník Alexandru Baluta moc vysoký, vymrštil se do vzduchu a hlavou nasměroval míč do sítě. Povedené entrée nejdražší posily v dějinách „sešívaných“, byť exhibiční zápas v Chotěboři měl jen malou vypovídající hodnotu.

Cena 2,65 milionu eur (68 milionů korun) však nasazuje na bedra čtyřiadvacetiletého záložníka velká očekávání. V jeho zemi se mu říká „rumunský Mertens“ s odkazem na menší vzrůst, rychlý pohyb i technickou zdatnost, což jsou vlastnosti, kterými se podobá belgické hvězdě z Neapole.

„Má šikovné nohy a rafinované myšlení. Jeho hra je potěšením,“ nabídl jeho úvodní charakteristiku rumunský novinář Andrei Craitoiu z listu Gazeta Sporturilor.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud