Jan Pikous
30. června 2018 • 08:00

Z podavače míčů střelcem. Šikovný hráč, chválil Trpišovský talent Slavie

Autor: Jan Pikous
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický debut jako z říše snů. Vojtěch Šilhan svůj první start v červenobílém dresu okořenil gólem, když uzavíral skóre v přípravném zápase s Viktorií Žižkov na konečných 4:0. Pro 18letého záložníka, který se k pražskému celku připojil před pár dny z Teplic, měl přitom jeho nový zaměstnavatel na páteční odpoledne zcela jiné úkoly. Měl při utkáni podávat míče...



Osud tomu ale chtěl jinak a tak se namísto pomocníka za lajnou stal mladý talent jedním z hlavních protagonistů prvního přípravného utkání. „Flo nám před zápasem řekl, že má nějaký problém a necítí se na to, aby hrál. Tak jsem zaúkoloval Pavla Řeháka, aby někoho sehnal,“ usmíval se kouč „sešívaných“ Jindřich Trpišovský.

Trenér slávistické juniorky tak do dresu oblékl Vojtěcha Šilhana, který měl původně míče svým novým spoluhráčům jen podávat, nakonec ale sám jeden dopravil do sítě, když brankou oslavil svůj první odehraný poločas v červenobílém dresu.

„Potřebovali jsme zrovna obsadit tenhle post ve středu hřiště, protože se nám v první půli zranil Kuba Hromada. Jsem rád, že si tu před zápasem někde nedal párek, šel do toho přímo z voleje,“ smál se trenér Slavie.

Svého svěřence, který jinak patří do kádru juniorky, ale jen chválil. „Je to šikovný mladý hráč. V kabině si z něj pak kluci dělali srandu, že Marcus Rashford dal první gól za United a pak šel na zkoušku z chemie, tak jsem se ho ptal, jestli taky nemá nějakou zkoušku,“ usmíval se Trpišovský.

Šilhan na pár symbolických minut naskočil i do druhého zápasu pátečního programu, ve kterém v improvizované reakci na zrušený Česko-slovenský superpohár Slavia prohrála 0:1 se Slovanem Bratislava.

Na trávníku se kvůli lehčímu zranění neukázala nová slávistická posila Alexandru Baluta, divákům v Edenu se tak předvedli aspoň dva noví hráči z Česka – krajní beci Jaroslav Zelený a Vladimír Coufal.

„Jsem rád, že si mohli trávník i arénu osahat v takových zápasech. Myslím, že oba ukázali, proč jsme je přivedli, byli hodně na míči a snažili se podporovat ofenzivu,“ chválil nové členy sešívané družiny 42letý kouč.

Góly

Domácí: 10. Musa, 45. Freit, 57. Kuchta, 85. Šilhan

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kolář (61. Lisa)– Frydrych, Jugas, Pokorný, Zelený – Auer, Valenta, Hromada (46. Šilhan), Freit (67. Souček)– Musa – Kuchta (73. Drozda)

Hosté:
1. poločas: Hrubeš – Pardubský, Švejdík, Vilotič, Stříž – Opluštil, Podrazský, Trapanovski, Sintean – Rondić

2: poločas: Hrubeš – Krejdl, Švejdík (57. Žežulka), Mareš, Volek – Opluštil (57. Beňo), Podrazský (57. Krivosheev) – Nabiyev, Čermák, Jelínek – Dočekal

Karty

Hosté: Dočekal

Rozhodčí

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Hušbauer: Utkání ukázalo, že obě ligy jsou na podobné úrovni
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud