5. července 2018 • 14:55

Juventus a Ronaldo? Dohoda je na spadnutí, plat mu má hradit Fiat

Autor: ČTK, iSport.cz, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle zahraničních médií je na spadnutí přestup Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín. Italský celek je připravený za něj zaplatit 100 milionů eur (asi 2,6 miliardy). S platem portugalské hvězdě ve výši 30 milionů eur ročně má pomoci speciální sponzorská smlouva s automobilkou Fiat, která má stejné majitele jako Juventus.



Podle španělského deníku AS třiatřicetiletý Ronaldo přijal nabídku Juventusu, ovšem zatím nedošlo k dohodě mezi kluby, jelikož Real požaduje vyšší odstupné než 100 milionů eur. Trenér Juventusu Massimiliano Allegri mezitím údajně odjel předčasně z dovolené, aby se v Turíně sešel s prezidentem klubu Andreou Agnellim a společně celou situaci prodiskutovali. Nyní se čeká, jak dopadne schůzka mezi prezidentem Realu Florentinem Pérezem a Ronaldovým agentem Jorgem Mendesem.

Podle informací médií Juventusu pomáhá s přestupem i firma Adidas, které by se příchod Ronalda hodil vzhledem k tomu, že Portugalec je hlavní tváří konkurenční firmy Nike, a také automobilka Fiat.

Ta se má podílet na platu hráče, aby se Juventus nedostal do problémů s dodržováním finančního fair play. Plat 30 milionů eur ročně je totiž čtyřikrát větší, než je dosavadní maximum Juventusu, které platí argentinskému útočníkovi Gonzalovi Higuaínovi.

O Ronaldově možném odchodu se spekuluje už delší dobu. Naznačil jej dokonce sám portugalský reprezentační kanonýr, který po květnovém vítězství v Lize mistrů prohlásil, že bylo krásné hrát za Real Madrid.

Ronaldo má ve španělské metropoli smlouvu do června 2021 a kontrakt obsahuje výstupní klauzuli ve výši jedné miliardy eur. Podle spekulací médií však během uplynulé sezony došlo k výraznému snížení částky, za kterou ho může případný zájemce vykoupit. Juventus údajně nabízí smlouvu do roku 2022.

Už je to podepsané, tvrdí bývalý ředitel Juventusu

Bývalý generální ředitel Juventusu Luciano Miggi dokonce tvrdí, že v Ronaldově případě už existuje podepsaná dohoda. „Myslím si, že ji podepsal hned poté, co prošel lékařskou prohlídkou v Mnichově,“ tvrdí osmdesátiletý Ital, který působil v Turíně v letech 1994 až 2006. 

Moggi se snažil Cristiana Ronalda přivést do Juventusu již na začátku jeho hvězdné kariéry. V roce 2002 učinil nabídku na tehdy osmnáctiletého Portugalce působícího ve Sportingu Lisabon s tím, že opačným směrem poputuje Chilan Marcelo Salas. „V poledne jsme měli smlouvu uzavřenou, ale Salas nakonec odmítl s tím, že se chce vrátit do River Plate. Na tom jednání ztroskotala.“

Možný příchod majitele pěti Zlatých míčů do Juventusu vyvolal nadšení i u současných hráčů Staré dámy. „Bylo by skvělé mít v týmu jednoho z nejlepších hráčů na světě. Spolupráci s ním bych si užíval,“ uvedl francouzský záložník Blaise Matuidi.

„Zatím nic o jeho přestupu do Juventusu nevíme. Sice spolu hráli dříve v Realu, ale na toto téma se spolu nebavili,“ konstatoval Nicolas Higuain, hráčský zástupce a bratr útočníka Juventusu Gonzala Higuaina. „Bylo by ale fantastické, kdyby spolu opět hráli. Dobře se znají, vždyť spolu odehráli přibližně osmdesát zápasů. Pokud Juventus příchod Cristiana dotáhne, bude to velkolepé,“ dodal.

Otázkou však zůstává, zda by se Cristiano Ronaldo a Gonzalo Higuain v Juventusu potkali. O Argentincovy služby projevila totiž zájem londýnský Chelsea. Nicolas Higuain ale veškeré spekulace o tom, že by jeho bratr Gonzalo chtěl z Juve odejít, odmítl. „V současné době jsme s žádným jiným klubem nemluvili. Máme smlouvu na tři roky v Juventusu. Navíc jsme ve městě šťastní a s klubem i trenérem jsme spokojení.“

FOTBALOVÉ PŘESTUPY ONLINE>>>

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud