11. července 2018 • 12:23

Buchova premiéra: rady od Vrby, vztek soupeře i chvilka hrůzy pro brankáře

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Debut v plzeňském dresu už má za sebou. Pavel Bucha nastoupil poprvé po svém kontroverzním přestupu ze Slavie za Viktorii v úterním zápase proti Wacker Innsbruck (2:0). A za třicet minut na hřišti toho stihl poměrně dost.



Jde to ráz na ráz. V pondělí podepsal Pavel Bucha s Plzní čtyřletý kontrakt, ještě týž den ho Jakub Otava z agentury Sport Invest přepravil za novými spoluhráči na soustředění do rakouského Westendorfu – a včera už si zde dvacetiletý záložník odbyl v dresu českého mistra svou premiéru. Byla vítězná, Viktoria góly Ubonga Ekpaie a Milana Petržely porazila nováčka nejvyšší rakouské soutěže Wacker Innsbruck 2:0.

„Na to, že tady je půl dne a odtrénoval s námi půl tréninku, byl jeho výkon strašně zajímavý,“ podotkl Dušan Fitzel, asistent trenéra Pavla Vrby , na konto hráče, který se proti Wackeru Innsbruck dostal na hřiště v 61. minutě v rámci hromadného střídání.

V dresu s číslem 31 bez jmenovky si stoupl do středu hřiště vedle Patrika Hrošovského a bylo znát, že nechce hlavně nic zkazit. Hrál na jistotu, většinou volil jednoduché přihrávky dozadu nebo do stran.

„Hledej výšku, ne šířku!“ nabádal ho proto hlasitě trenér Vrba k větší odvaze a distribuci míčů co nejrychleji vpřed. A když se Buchovi nějaký povedl, hned ho za něj pochválil.

Subtilní fotbalista byl během svého pobytu na trávníku jednou faulován a dvakrát sám fauloval. Pokaždé docela ostře, což hráči Innsbrucku nesli značně nelibě a pokaždé za to Buchovi patřičně vynadali.

Krom toho Bucha stačil zavařit i jednou těžkou malou domů gólmanu Aleši Hruškovi.

„Hraj to mimo branku,“ poradil mu proto brankář pro příště. Pozitivní dojem však zcela určitě převažoval. Plzeň je se svou čtvrtou letní posilou zatím náramně spokojená. A vkládá do ní velké naděje.

„Na to, že Pavel hrál s Hrošou (Patrikem Hrošovským – poznámka redakce) poprvé, si rozuměli, je vidět, že to je kluk, který má nějaký potenciál. A teď uvidíme, jestli jej využije,“ dodal Fitzel po šestém vítězství v šestém zápase letní přípravy. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud