Jakub Konečný
12. července 2018 • 04:40

Krmenčík chce pryč? Hlásí se Italové, agent věří, že Plzeň uspokojí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA |  Letošní léto zatím nemá z pohledu Viktorie Plzeň chybu. Tým vyhrál všech šest dosavadních přípravných zápasů, posily se jeví dobře, až na stopera Lukáše Hejdu se kádru vyhýbají zranění. Jedna možná komplikace však ve vzduchu pořád visí. Český šampion by totiž mohl přijít o svého nejlepšího střelce Michaela Krmenčíka. „Jednám s několika kluby, je to stále živá záležitost,“ potvrzuje deníku Sport hráčův agent Dalibor Lacina.



Pětadvacetiletý útočník má za sebou životní sezonu, v níž se stal s šestnácti góly králem střelců nejvyšší české soutěže. A tak si celkem logicky nemůže na nedostatek pozornosti stěžovat.

Už v závěru minulého ročníku se na něj přijel osobně podívat Paul Clement, trenér druholigového anglického Readingu. Ještě předtím v zimě chtěl Krmenčíka na hostování Newcastle, svůj zájem deklarovalo i francouzské Rennes či německý Mönchengladbach.

„A zcela konkrétní nabídku Michaelovi předložily Leeds, Bordeaux i Empoli,“ vypočítává Lacina. „V případě Bordeaux ale celou věc zbrzdila jednání o změně vlastníka tohoto klubu, do kterého by měl vstoupit americký investor.“

LIGOVÉ STŘIHY o Plzni: Krmenčík má na bundesligu, Limberský to ještě utáhne
Video se připravuje ...

Nyní se jako poměrně horká stopa jeví Sampdoria Janov, která hledá náhradu za Duvána Zapatu odcházejícího do Atalanty Bergamo. Právě Krmenčík je podle italských médií na jejím seznamu na prvním místě.

Stejně jako v zimě však Plzeň nechce o odchodu své největší hvězdy logicky slyšet. Za Krmenčíka nemá připravenou náhradu, a proto za něj požaduje fixní částku v rozmezí 7 – 8 milionů eur (181 – 207 milionů korun), kterou zatím nikdo neprojevil ochotu akceptovat.

Nabídky na českého reprezentanta se dosud pohybují kolem pěti milionů eur (130 milionů korun), nicméně přestupový trh se pořádně rozhýbe až po skončení mistrovství světa v Rusku. Pak by mohla nabrat spád i situace kolem fotbalisty, který se v rámci letní přípravy trefil zatím čtyřikrát.

„Ti velcí hráči, mezi které počítám i Bordeaux, zatím čekají. Já nabídku, která Plzeň uspokojí, nakonec seženu,“ říká Lacina. „Dělám to pro Michaela, protože vím, že chce za každou cenu odejít. Má nejvyšší čas,“ dodává přesvědčivě.

Zájemci o Krmenčíka

Sampdoria Janov

Empoli

Leeds

Reading

Bordeaux

Rennes

Mönchengladbach

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud