13. července 2018 • 11:51

Hotovo! Chelsea definitivně odvolala Conteho. Nahradí ho Sarri z Neapole

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalové Chelsea odvolalo italského trenéra Antonia Conteho, který londýnský tým vedl dva roky a v předminulé sezoně s ním získal anglický titul. Nahradit by ho měl krajan Maurizio Sarri.



Vedení fotbalové Chelsea odvolalo italského trenéra Antonia Conteho, který londýnský tým vedl dva roky a v předminulé sezoně s ním získal anglický titul. Nahradit by ho měl krajan Maurizio Sarri z Neapole.

Conte přišel do Chelsea v létě 2016 po angažmá u italské reprezentace. Hned v premiérové sezoně někdejší záložník dovedl "Blues" k mistrovskému titulu. S klubem poté prodloužil smlouvu do roku 2019 a podle ní nyní dostane odstupné ve výši devět milionů liber (263 milionů korun).

Minulý ročník se však osmačtyřicetiletému kouči nepovedl. Chelsea v domácí soutěži obsadila až páté místo se ztrátou 30 bodů na mistrovský Manchester City a nezajistila si účast v Lize mistrů. Malou náplastí byl triumf v Anglickém poháru.

Podle médií měl Conte v poslední době špatné vztahy s vedením klubu, protože mu nepřivedlo vysněné posily. Italskému kouči bylo také vyčítáno, že se rozkmotřil s útočníkem Diegem Costou a nechal ho odejít do Atlética Madrid.

"Přejeme Antoniovi hodně štěstí v další kariéře," uvedl londýnský klub ve stručném prohlášení. Conteho nástupcem má být o 11 let starší Sarri, který v posledních dvou sezonách dovedl Neapol k druhému a třetímu místu v italské lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud