Premium
23. července 2018 • 17:30

Sparta škrtá tabu, Kanga a Stanciu mohou hrát spolu. Hapal změní obranu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartě jsou o tom skálopevně přesvědčení. Guélor Kanga a Nicolae Stanciu mohou hrát společně ve středu pole. Zatímco na jaře tahle teze haprovala a rumunský reprezentant se několikrát přesunul na pravý kraj zálohy, sobotní úvodní duel Letenských v novém ročníku naznačil v tomhle směru výrazný progres. Sparta porazila nováčka z Opavy 2:0 i díky lepší kooperaci svých klíčových postav. Jak to vypadalo v praxi a jak sáhne Hapal do obranných řad?



Generálkou se Sparta protrápila, po špatném výkonu podlehla polskému Lubinu 1:2. Proti Opavě to byl z její strany o poznání lepší výkon. Značný podíl na tom měla skutečnost, že se do sestavy po zranění vrátil Guélor Kanga. „Jeho výkon hodnotím jako velice dobrý,“ prohlásil trenér Pavel Hapal po úspěšném startu.

Gabonského polaře vyřadilo na deset dní z tréninkového procesu zranění v přípravném utkání proti Českým Budějovicím. Generálku ještě nestihl, na první ligový duel se ale dal dohromady. Byť ho limitovalo kondiční manko, dokázal být znovu hybnou silou a mozkem většiny ofenzivních akcí Sparty.

Kanga se prezentoval přesně tak, jak má ve zvyku. Chodil si hluboko ke stoperům pro balony, přesným přenášením balonu měnil těžiště hry a diktoval tempo zápasu. I ty nejsložitější situace řešil fotbalově a s ledovým klidem.

Navíc předvedl i několik přesných kolmic, kterými vybídl ke zteči křídelníky Srdjana Plavšiče a Tala Ben Chaima. „Je hodně na míči, snaží se nám hru řídit. Někdy by to z jeho strany mohlo být rychlejší, ale znovu ukázal velkou kvalitu,“ prohlásil trenér Pražanů.

Kanga se postaral i o vítězný gól, když v 73. minutě napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a šikovnou ranou o zem překonal opavského gólmana Vojtěcha Šroma. „On to hodně zkouší v zápasech i na tréninku. Podobně se trefil už v Jihlavě, byl to moc důležitý gól,“ usmál se Hapal.

Pro Spartu je ovšem extrémně důležité, že mnohem lépe vypadala i spoluhráce Kangy s další oporou Nicolae Stanciuem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud