24. července 2018 • 21:20

Přestupová loupež! Fanoušci AS čekali na letišti, talent přeplatila Barca

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krádež za bílého dne! Tak by se dal nazvat přestup brazilského záložníka Malcoma z Bordeaux do Barcelony. Za přestup jednadvacetiletého křídelníka zaplatí 42 milionů eur (asi 1,08 miliardy korun) a podepíše s ním smlouvu na pět let. Přitom ještě v pondělí se zdálo, že mladý Brazilec přestoupí do AS Řím. Jenže Barcelona na poslední chvíli nabídla více peněz.



Rodák ze Sao Paula, celým jménem Malcom Filipe Silva de Oliveira, ještě musí ve středu projít lékařskou prohlídkou a následně s týmem vyrazí na turné do USA.

Nejzajímavější na celém přestupu však je, že ještě v pondělí vše nasvědčovalo tomu, že se Malcom stane za 32 milionů eur (asi 823 milionů korun) novým spoluhráčem Patrika Schicka v AS Řím. Do hlavního města Itálie měl už dokonce namířeno, když jeho odlet na poslední chvíli klub z Bordeaux zastavil, jelikož se do celé věci pustila právě Barcelona.

Miliardový talent Malcom a jeho představení v Barceloně
Miliardový talent Malcom a jeho představení v Barceloně

Španělský velkoklub přeplatil i navýšenou římskou nabídku. Pokud tedy nedočkaví fanoušci AS čekali na přílet nové posily na letišti, měli smůlu. Nedočkali se. Brazilský útočník bude rozdávat radost vedle Lionela Messiho či Luise Suáreze .

Odchovanec Corinthians už jako sedmnáctiletý pravidelně nastupoval v brazilské lize a pomohl týmu k titulu. V 18 letech přestoupil do Bordeaux, kde se ihned zařadil do základní sestavy. V mužstvu Girondins strávil Malcom dvě a půl sezony. V uplynulém ročníku vstřelil 12 ligových branek, přidal šest asistencí a patřil k nejlepším hráčům francouzské soutěže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud