Jan Podroužek
Premium
27. července 2018 • 12:45

Honba za klenotem z Příbrami. Proč stojí o Matouška celá česká elita?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve frontě je to samá smetánka. Slavia, Sparta i Viktoria Plzeň chtějí ulovit klenot Litavky, talent příbramského fotbalu Jana Matouška. Dvacetiletý ofenzivní záložník by měl stát, alespoň dle přání příbramského šéfa, závratný milion eur (cca 26 milionů korun). Čert vzal, že teprve uplynulý víkend si odbyl svou premiéru v první lize. Kdo dřív zaplatí, ten dřív mele... „Když jste mladý, honí se vám hlavou leccos, nejvíc to bylo asi tehdy, když jsem se na konci minulé sezony dozvěděl o zájmu Sparty. Ale teď to vážně neřeším,“ říká sám Matoušek v rozhovoru, který najdete v uzavřené části článku.



Do minulé soboty nikdy nehrál první ligu. Jenom tu dorosteneckou, nebo druhou. V mládežnických reprezentacích má pouhé tři starty, z toho žádný není v klíčových kvalifikačních výběrech, jen ve dvacítce, za niž si zkusil soutěž Elite Tournament. Přesto přese všechno se nic nemění na tom, že tuzemská elita jde do boje o Jana Matouška.

Na rakouském soustředění, hned po utkání s Werderem Brémy, se měl ke kouči Příbrami Josefu Csaplárovi přitočit jeho německý protějšek Florian Kohfeldt.

„Kdo to je?“ ukázal Kohfeldt na blonďáka se sedmnáctkou na dresu, který zhruba dvacet minut před koncem vyrovnával na konečných 1:1.

Chvíli nato pronesl Csaplár větu, že o jeho svěřence se zajímá Werder Brémy. Možná unáhleně, koneckonců o tři dny to později to Frank Baumann, sportovní ředitel Werderu, dementoval.

Jeden tým se tím pádem škrtá, ale jiné tři se předhánějí. Celá špička české ligy, tedy Slavia, Sparta a Viktoria Plzeň, obrazně řečeno stepují před dveřmi kanceláře Jaroslava Starky.

První se rozmohla Sparta, už na konci minulé sezony měl s příbramským šéfem jednat generální ředitel Adam Kotalík, nicméně od té doby se Letenští nikam neposunuli. Pak se přidali „sešívaní“, ačkoli je pravda, že jejich zájem se prý eviduje už zhruba od letošního března, tedy o nic později než ten sparťanský.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud