31. července 2018 • 18:10

Vydrův přestup do Leedsu krachnul, Lampardovi to komplikuje situaci

Autor: pav, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vše nasvědčovalo tomu, že po dvou letech zase změní dres. Nakonec je ale všechno jinak a Matěj Vydra se bude hlásit Franku Lampardovi zpět v Derby. Nejlepší střelec druhé nejvyšší anglické soutěže měl přitom od začátku přestupového období nakročeno do Leedsu, jeho přestup ale krachl. Jedním z důvodů je i to, že Vydra chce počkat na případné nabídky z Premier League, která je hráčovým snem.



Dlouho to vypadalo jako hotová věc. Šestadvacetiletý český kanonýr neodjel s Derby na začátku července na soustředění na Kanárské ostrovy. Čím dál intenzivněji se řešil jeho odchod do Leedsu, který převzal jako trenér argentinský bouřlivák Marcelo Bielsa. Derby za něj mělo vyinkasovat 11 milionů liber (316,5 milionů korun).

Mezi kluby už mělo být vše dohodnuté, Lampardův celek měl už vyhlédnutou náhradu v podobě Martyna Waghorna z Ipswiche. Jenže pak se Vydrův transfer zasekl.

Anglická média informují, že se autor pěti reprezentačních branek nedohodl na finančních podmínkách. Vydra si měl říct o plat vyšší než 50 tisíc liber (1,44 milionu korun) týdně, a na to Leeds nebyl ochotný přestoupit.

„Je to úplný nesmysl. Jedním z důvodů bylo, že Matěj měl od února dlouhodobé problémy s tříslem, reprezentační doktor Krejčí mu doporučil drobný zákrok, který ve finále Derby odsouhlasilo. Na podmínkách hráče s Leedsem to rozhodně nepadlo,“ vysvětlil pro iSport.cz hráčův manažer Ondrej Chovanec.

Návrat nejlepšího střelce zpět do týmu paradoxně představuje pro Derby problém. Šestý celek uplynulého ročníku Championship plánoval využít částku z Vydrova přestupu na to, aby přebudoval stárnoucí mužstvo.

„Je to dobrý hráč, ale teď kolem něj panuje nejistota. V příštích několika dnech se musíme rozhodnout. Před začátkem sezony potřebujeme jistotu,“ řekl nový trenér Derby Frank Lampard o českém útočníkovi, který i vinou zranění nenastoupil ani v jednom z pěti přípravných zápasů Derby.

„Těžko mohl jít jinam, když v době první nabídky nebyl ještě stoprocentně fit. Teď už tři až čtyři týdny normálně trénuje,“ dodal Chovanec. Vydra by rád počkal na ještě lepší nabídku, ideálně od klubu z Premier League, kterou by si český forvard po minulé skvělé sezoně rád zkusil.

Podle listu Derby Telegraph jsou po nedohodě s Leedsem ve hře ještě dva kluby, shodně oba ještě v minulé sezoně z Premier League. O Vydru stojí jak Stoke City, tak West Bromwich Albion, za který už nastupoval v sezoně 2013/14. Jasno o Vydrově nejbližší budoucnosti by mělo být už velmi brzy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud