Michal Kvasnica
2. srpna 2018 • 18:40

Česká specialita. Pilař proti Plzni nesmí hrát, přestože už patří Sigmě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoli je olomoucký Václav Pilař konečně zdravý a po vleklých potížích polyká náročné tréninkové dávky kouče Václava Jílka, v sobotu proti Plzni, ze které na Hanou přestoupil, nemůže nastoupit. Důvod? Dohoda obou klubů.



29letý záložník je sice již měsíc kmenovým hráčem Sigmy, ale ta jej na důležitý zápas nemůže využít. Podle informací deníku Sport jde o podmínku mistrovské Viktorie, která byla dohodnuta při vyjednávání červnového transferu.

Pilař totiž do Olomouce zamířil zadarmo, a tak si Plzeň vynutila aspoň kompenzaci v podobě zákazu startu ve vzájemném utkání. Tato praktika je sice v českém prostředí běžná spíše v případě hostování, ale čas od času se využije i při přestupech „natvrdo“.

Pro trenéra Jílka je to komplikace, neboť Pilaře zatím ve dvou ligových kolech využíval na závěrečnou půlhodinu jako čerstvého žolíka. A zkušený křídelník hru Sigmy pokaždé pořádně rozhýbal, což se proti Viktorii mohlo v sobotu hodit. Navíc by měl Pilař po svém zvláštním konci v Plzni rozhodně obrovskou motivaci...

Hanáci se nadále snaží svůj tým, který za týden čeká třetí předkolo Evropské ligy, posílit. Aktuálně je v jejich hledáčku Juraj Chvátal, pravý bek Sparty, který minulou sezonu strávil na hostování v Žilině. „Zatím bych se k tomu nechtěl vyjadřovat,“ uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Olomoučtí by 22letého slovenského obránce chtěli, nyní záleží, jak se k celé situaci postaví Letenští. V jejich dresu se Chvátal za tři roky neprosadil do užšího kádru.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud