2. srpna 2018 • 21:50

Bonucci se po roce vrací do Juventusu. Higuaín a Caldara jdou do AC Milán

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový obránce Leonardo Bonucci se po roce v AC Milán vrátil do Juventusu Turín. Opačným směrem zamířil útočník Gonzalo Higuaín, kterého "Rossoneri" získali na hostování s opcí, a stoper Mattia Caldara.



Bonucci loni překvapivě po sedmi letech skončil v Juventusu a zamířil do konkurenčního AC Milán. Tomu se však sezona nepovedla a přes mohutné investice obsadil až šesté místo v italské lize.

Jednatřicetiletý reprezentační stoper, který s Juventusem získal šest mistrovských titulů, podepsal se staronovým zaměstnavatelem smlouvu na pět let. Cenu Bonucciho i Caldary kluby vyčíslily na 35 milionů eur (asi 898 milionů korun), takže prakticky jde o výměnu.

Milán vypůjčení třicetiletého Higuaína přijde na 18 milionů eur (asi 461 milionů korun), za přestup může Juventusu za rok doplatit dalších 36 milionů eur (asi 922 milionů korun).

Higuaín do turínského celku přestoupil před dvěma lety z Neapole za 90 milionů eur a ve 105 soutěžních zápasech vstřelil 55 gólů. Po nedávném příchodu hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda z Realu Madrid však argentinský reprezentant ztratil místo v týmu.

Juventus koupil čtyřiadvacetiletého Caldaru v lednu 2017 z jeho mateřského klubu Atalanty Bergamo, kde ho však nechal hostovat až do konce minulého ročníku. Hráč s jedním startem za italskou reprezentaci dosud odehrál v Serii A 55 utkání a vstřelil deset gólů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud