Jonáš Bartoš
5. srpna 2018 • 04:30

Vrbova zlatá ruka. Co střídání, to góly a zlomové momenty pro Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni si mnou ruce. Když se zápas nevyvíjí dobře, Pavel Vrba koukne za sebe na lavičku, ukáže na hráče a trefí bingo znamenající tři body. Jakub Řezníček, Tomáš Hořava, Aleš Čermák, v sobotu proti Olomouci Martin Zeman a Roman Procházka. Obhájce českého titulu všechny tři ligové zápasy rozhodl s pomocí náhradníků a ukazuje, jaká síla dřímá ve střídajících hráčích. „Všichni chceme hrát,“ řekl autor vítězné trefy proti Sigmě Roman Procházka.



Plzeň má v kádru ohromnou sílu a dokáže ji využít. Zatím v každém duelu nové sezony rozhodoval český mistr o třech bodech až ve druhém poločase. A pokaždé v tom měli prsty ti, co do hry přišli z lavičky. „Dávám na asistenty,“ culil se Vrba při odpovědi na otázku, jak vybírá náhradníky tak, aby pokaždé strhli vývoj zápasu na plzeňskou stranu.

DUKLA – PLZEŇ: Hořava gól, Řezníček asistence

Západočeši museli v úvodním duelu nové sezony dotahovat ztrátu 0:1. Trenér Vrba povolal po přestávce do akce Tomáše Hořavu a Jakuba Řezníčka. Zkušený středopolař, jehož post v sestavě zaujala letní posila Roman Procházka, po chvíli na hřišti trefil důležité vyrovnání na 1:1. Na jeho výstavní trefu mu přihrával Jakub Řezníček, který měl prsty i v další plzeňské brance. Oba si řekli o místo v základu takovým stylem, že už následující týden doma Libercem dostali od trenéra důvěru od začátku.

Dukla - Plzeň: Viktoria vyrovnala na 1:1. Krásnou kombinaci zakončil Hořava
Video se připravuje ...

PLZEŇ – LIBEREC: Čermákova asistence na Krmenčíkův gól

Trenér Vrba se v úvodním domácím duelu rozhodl pro dva útočníky. Mimo jiné proto, že Jakub Řezníček na sebe upozornil proti Dukle. Jenže domácím neobvyklé rozestavení nesedělo. Hra v první půli drhla, Liberec v pohodě držel čisté konto. Už o přestávce plzeňský kouč neváhal, Řezníčka nechal v šatně a na trávník vyslal Aleše Čermáka.

Plzeň - Liberec: Viktoria udeřila, Krmenčík ji poslal do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Plzeňská hra se vrátila do obvyklého formátu a český mistr se zvedl. Právě střídající ofenzivní záložník se podílel na jediné trefě zápasu. Kopic zatáhl balon na levé straně vápna, přihrál pod sebe, kde Čermák přiťukl balon Krmenčíkovi, aby dokončil gólovou akci. Talentovaný středopolař patřil k nejlepším hráčům, v závěru mu scházelo jen velmi málo, aby sám vstřelil pojišťovací branku.

Plzeň - Liberec: Čermák neproměnil obrovskou šanci
Video se připravuje ...

OLOMOUC – PLZEŇ: Zemanův centr uklidil do branky Procházka

Velmi těžké a vyrovnané utkání zlomila Plzeň v úplném závěru. Prsty v klíčové akci zápasu měla znovu dvojice, kterou Vrba vyslal do utkání v průběhu druhého poločasu. Domácí obrana špatně odkopla balon jen k Zemanovi, tím se před vápnem otevřel prostor.

Levačka plzeňského křídelníka je proslulá a ani tentokrát se nemýlila. Zeman poslal přesný balon na zadní tyč, kde nabíhal volný Procházka. Slovenský záložník rozvlnil síť a radoval se z premiérové soutěžní trefy v plzeňském dresu. „Tušil jsem, že by to mohl být vítězný gól. Taková vítězství v posledních minutách jsou nejlepší,“ jásal šťastný střelec.

Olomouc - Plzeň: Procházka se trefil krásně ve výskoku a Viktoria vede 1:0
Video se připravuje ...

Vliv náhradníků na plzeňské výsledky je evidentní, což si trenér Vrba dobře uvědomuje. „Naše lavička je taková, že tam máme spousty hráčů, co by všude jinde hráli. Když v takovém počasí, jaké bylo v Olomouci, nasadíte do zápasu hráče, co mají kvalitu a stupňují tempo, je to výhoda a vzniká z toho naše převaha. Někteří náhradníci mají takové kvality, že někdy předvedou víc, než co si představujeme od hráčů ze základní sestavy,“ přiznal západočeský kouč.

Vrba bude mít příští týden se Zlínem příjemné starosti s tím, koho poslat do zápasu od první minuty. „Příště možná bude zase Roman (Procházka) v základu, tak to chodí v mužstvech s kvalitou hráčů, kde je jedno, jestli hraje ten nebo ten. Rozhodujeme se podle toho, jak hráči vypadají v týdnu v tréninku a na základě posledního zápasu. Někdo může chytit šanci, jiní zase budou čekat,“ nastínil.

Navíc se pomalu uzdravují stopeři Hejda s Hájkem, kteří by se měli postupně zapojit do tréninku. Naopak horší situace panuje u Daniela Koláře. Zkušený záložník léčí achillovku a podle informací iSport.cz je možné, že bude muset podstoupit operaci, což by znamenalo delší pauzu.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud