8. srpna 2018 • 13:27

Rošáda v Chelsea! Posila zlomila rekord, Courtois má otevřené dveře

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho avizovaný přestup je, zdá se, na spadnutí. Belgický brankář Thibaut Courtois má volnou cestu z Chelsea do Realu Madrid. Tomu nasvědčuje fakt, že londýnský klub ve středu přivedl Kepu Arrizabalagu z Athletiku Bilbao. Za mladého španělského brankáře vyplatila Chelsea částku 72 milionů liber (2,06 miliard korun), čímž se opět navýšil historický rekord za přestup brankáře, který teprve v červenci stanovil příchod Alissona do Liverpoolu (65 milionů liber – 1,86 miliard korun).



Už jen necelé dva dny zbývají klubům v Premier League, aby doplnily kádry před novou sezonou. Ve čtvrtek v 17 hodin se v Anglii zavře přestupové okno a trenéři budou moct pracovat jen s tím hráčským materiálem, který jim zbyde. I v posledních dnech se ale stále dají očekávat zajímavé přesuny.

Jak už v úterý informovala tamní média, Chelsea ve středu potvrdila příchod 23letého španělského brankáře Kepy Arrizabalagy z Bilbaa. Ten ještě v úterý dopoledne sice trénoval s Athletikem, o den později se ale už hlásil v Londýně a podepsal pětiletou smlouvu, díky které by si měl přijít na 5 milionů liber (143 milionů korun) za rok.

Kepa Arrizabalaga by se v nejbližších dnech měl stěhovat z Bilbaa do Chelsea za rekordní částku
Kepa Arrizabalaga by se v nejbližších dnech měl stěhovat z Bilbaa do Chelsea za rekordní částku

Příchodem Kepy se tak otevírají dveře pro odchod Thibauta Courtoise , současné jedničky Chelsea, do Realu Madrid. Belgický brankář v posledních dnech ani netrénoval s klubem, do španělského hlavního města se chce vrátit (v letech 2011-14 byl na hostování v Atlétiku Madrid) kvůli rodině.

Podle anglických médií by se částka za Courtoise měla pohybovat kolem 35 milionů liber (1 miliarda korun), k tomu by měl Real navíc přihodit na hostování Matea Kovačiče. Chorvatský záložník by mohl doplnit středovou vozbu vedle N’Gola Kantého a rovněž nově příchozího Jorginha.

Zajímavé je, že ještě v lednu měl do Realu namířeno právě Kepa. Přestupová částka se tehdy pohybovala pouze na 17,5 milionech liber (500 milionů korun), madridský velkoklub ale nechal otevřené dveře pro příchod Courtoise. V souvislosti s tím Bilbao podepsalo s Kepou novou smlouvu a tím se výrazně zvýšila i výstupní klauzule.

Debut za Chelsea si Kepa může odbýt už v sobotu, kdy „The Blues“ nastoupí v rámci 1. kola Premier League na hřišti Huddersfieldu.

Nejdražší brankáři v historii:
Kepa Arrizabalaga 2018 Bilbao -> Chelsea 2,06 miliard korun
Alisson 2018 AS Řím -> Liverpool 1,86 miliard korun
Gianluigi Buffon 2001 Parma -> Juventus 1,35 miliard korun
Ederson 2017 Benfica -> Man City 1,02 miliard korun
Manuel Neuer 2011 Schalke -> Bayern 768 milionů korun

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud