Jakub Dvořák
Premium
8. srpna 2018 • 13:55

Šmicra uchvátila Tribuna Sever a chválí: Posily vybrala Slavia citlivě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl nadšený. Ačkoliv Slavia doma ve 3. předkole Ligy mistrů s ukrajinským Dynamem Kyjev jen remizovala 1:1, klubová legenda Vladimír Šmicer měl z utkání dobrý dojem. „Mně se to líbilo. Pro tým to byl velmi důležitý zápas,“ říká bývalý hráč Liverpoolu či Bordeaux. Pro iSport.cz rozebral přestupovou politiku červenobílých, rozebral hru útočníků, pochválil i pokáral fanoušky a řekl, proč bude mít Sparta na podzim oproti Plzni a Slavii velkou výhodu.



Jak se vám líbil výkon Slavie?
„Moc. Pro tým to byl důležitý zápas. Ligu začala Slavia dobře, ale tady bylo jasné, že to bude silnější soupeř. A myslím, že se kluci neztratili. Slavia ví, co chce hrát a že se o to proti Dynamu snažila. Někdy jí to vycházelo, někdy ne. Bylo to ovlivněné i kvalitou soupeře. Kyjev je velmi zkušený tým, v Evropě hraje každý rok a včera to bylo znát. I tak se ale slávistům podařilo donutit ho k chybám a je velká škoda, že se zápas nedovedl k vítězství, bylo by to ještě veselejší. Podle mě na to včera Slavia měla.“

Překvapilo vás, že Slavia hrála s Kyjevem vyrovnanou partii a ve druhém poločase byla i lepší?
„Vzhledem k začátku sezony jsem si říkal, že kdy jindy hrát s Kyjevem, než teď? Protože forma je dobrá a bylo to vidět i v utkání. Nevím, co Ukrajinci od Slavie očekávali, ale byl to pro ně velmi těžký zápas. Do odvety se určitě budou chtít připravit lépe. Překvapený z dobrého výkonu jsem nebyl. Kyjev je dobrý tým, ale to má Slavia nyní taky.“

Co jste říkal na pekelnou atmosféru v Edenu?
„Fanoušci mě opravdu nadchli. Na Tribuně Sever byli všichni v dresech. Tolik dresů jsem na Slavii asi ještě neviděl. Je vidět, že fanoušci s klubem žijí. Atmosféra byla neuvěřitelná. Proto jsem byl i rád, že kluci v závěru vyrovnali, protože si nezasloužili prohrát. A hodně mě těší, že fanoušci chodí i na ligu. Jsou prázdniny a na Karvinou či Opavu přijde 13 tisíc lidí. Navíc včera bylo dobře, že nepoužili pyrotechniku, protože by klub platil na UEFA velké peníze. Měli by ji vynechat i v lize. Když je nějaké nařízení od svazu, tak by ho měli dodržovat. Ono se to nezdá, ale občas to vypadá opravdu nebezpečně. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud