9. srpna 2018 • 09:50

Případ Modrič? Inter nabízí miliony, Real spoléhá na schůzku se šéfem

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem chorvatského záložníka Luky Modriče se po mistrovství světa rozjely všemožné spekulace. Vážný zájem měl a stále má italský Inter Milán. Real dal sice jasně najevo, že o dalšího klíčového hráče přijít nechce, situace je ale trochu složitější. Sám Modrič má totiž v hlavě myšlenky o útěku do ligy, kam v létě zamířil jeho někdejší parťák Cristiano Ronaldo, když kývl na nabídku Juventusu.



Vše nabralo zajímavý spád. Modrič se po delší dovolené po stříbrném šampionátu v Rusku ve středu připojil k mužstvu. V devět ráno projel branou tréninkového centra a začal se chystat na novou sezonu.

Jenže stále platí za pořádně horké zbožím. Zájem neskrývá Inter Milán, jehož vedení lákalo Modriče na osobní schůzku. Podle některých spekulací úspěšně. Chorvatský záložník je k odchodu ze Španělska nakloněný, méně se plán útěku líbí jeho stávajícím zaměstnavatelům z Realu.

Modrič má ve smlouvě zanesenou výstupní klauzuli s astronomickou hodnotou 750 milionů eur (19,19 miliardy korun), a i když už jednou Real snížil její sumu Cristianu Ronaldovi, znovu podobný krok jen tak učinit nehodlá. Modriče, jenž má stávající smlouvu do 30. července 2020 se mzdou 138 tisíc eur za týden (3,5 milionu korun), by nechal odejít jen za velmi výhodnou cenu.

Oslavy chorvatských fotbalistů v Záhřebu řídil Luka Modrič
Oslavy chorvatských fotbalistů v Záhřebu řídil Luka Modrič

Je tu však ale... Sám hráč totiž obdržel od Interu velmi štědrou nabídku. Ta by italský celek zavazovala k vyplácení 10 milionů euro ročně (256 milionů korun), přičemž aktuální hodnota smlouvy v Realu činí 6,5 milionu eur ročně (166 milionů korun). Očekává se, že Real zareaguje zvýšením platu v nové, vylepšené smlouvě. 

Prezident klubu Florentino Pérez nechce dovolit další odchod hvězdy i vzhledem k tomu, že během pauzy Real zatím neuvedl přehršel posil. Výrazným jménem je pouze gólman Thibaut Courtois, součástí obchodu je hostování Matea Kovačiče v Chelsea. 

Pérez se už s Modričem měl ohledně jeho budoucnosti sejít, některé zdroje ve Španělsku uvádí, že má připravenou pro Modriče gentlemantskou dohodu a v případě oficiální žádosti o transfer by svou superhvězdu za adekvátní sumu pustil. Oficiální rozhodnutí ale ještě nebylo uveřejněno.

Každopádně Modrič prý už generálnímu řediteli Interu José Ángelu Sánchezovi řekl, že by se rád přesunul o štaci dál. Ve Španělsku působí od roku 2012, předtím nastupoval v barvách Tottenhamu a Dinama Záhřeb. Změna je možná na čase, zas tolik ho totiž zkušený, 32letý vlasatý sympaťák na poslední velký kontrakt nemá...

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU: Modrič vzal při oslavách na pódium i malého fanouška
Video se připravuje ...

Proč by mohl vzít Luka Modrič nabídku Interu Milán?
Inter by podepsal Modriče na čtyři sezony, které by odehrál na vrcholové úrovni
Stal by se po Ronaldovi další superhvězdou, která přišla do italské ligy
Součástí smlouvy bylo i jeho dvouleté "dohrání" v čínském Jiangsu, který patří majitelům Interu
Modrič by si za šest let vydělal bezmála 60 milionů eur
Kdyby nabídku přijal, zřejmě by ukončil kariéru v 38 letech (2024)

CELÁ UNIKÁTNÍ DEBATA: Zásadní analýza MS a českého fotbalu s Haškem a Hřebíkem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud