9. srpna 2018 • 18:07

Matoušek se upsal Slavii na čtyři roky. Minimálně do zimy bude v Příbrami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia oficiálně dotáhla přestup talentovaného záložníka Jana Matouška z Příbrami a podepsala s ním čtyřletou smlouvu. Dvacetiletý fotbalista minimálně do zimy zůstane u Litavky na hostování. Pražané za Matouška podle informací deníku Sport zaplatili 40 milionů korun, což je historicky nejvyšší transferová částka mezi českými kluby.



"Slavia je jeden z nejlepších klubů v Česku. Věřím, že jsem zvolil pro mě nejlepší cestu. Chtěl bych napodobit třeba Tondu Baráka, který přišel také z Příbrami a dosáhl tady velkých úspěchů," řekl Matoušek pro klubový web. "Určitě bych chtěl se Slavií vyhrát titul. Působit tady delší dobu a pak třeba zkusit zahraniční angažmá," doplnil příbramský odchovanec.

Příbramský klenot Matoušek: Čím zaujal Plzeň i pražská “S” ?
Video se připravuje ...

Matoušek patří k největším talentům českého fotbalu a vyniká mimo jiné mimořádnou rychlostí. V minulé sezoně 11 góly vystřílel Příbrami postup z druhé ligy a byl zvolen nejlepší hráčem soutěže.

V úvodních třech kolech této prvoligové sezony patřil k nejlepším hráčům Příbrami a blýskl se dvěma góly do sítě Bohemians 1905. Svými výkony zaujal i další kluby. Stála o něj například i mistrovská Plzeň či dánský Midtjylland.

"Všichni se mě od toho snaží držet dále. Abych nic neřešil a soustředil se jen na své výkony a na fotbal. Snad se to povedlo, jsem v klidu a moc to neřeším," konstatoval Matoušek.

Sám chtěl minimálně do konce podzimní části sezony zůstat u prvoligového nováčka na hostování. "Byla to moje podmínka, že bych chtěl ještě zůstat v Příbrami, abych si zvyknul na ligu. Přeci jen mám jen tři ligové starty," přiznal reprezentant do 20 let.

Jan Matoušek v dresu Příbrami
Jan Matoušek v dresu Příbrami

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud