10. srpna 2018 • 21:49

Šeda vzal Škodův gól na sebe. Weber ale káral i Konatého za tutovku

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný gólový úder stačil Slavii k tomu, aby skolila Mladou Boleslav. Vyhrála na její půdě 1:0. Domácí Středočeši gól favoritovi z Edenu tak trochu darovali, brankář Jan Šeda prohrál souboj s Milanem Škodou, jehož hlavička skončila v síti. Šeda se za nic neschovával a vinu vzal na sebe.



Běžela 34. minuta, slávistický stoper Michael Ngadeu poslal k boleslavské bráně pěkný centr. Domácí brankář Jan Šeda na něj vyběhl, ale Milan Škoda byl ve vzduchu úspěšnější a vstřelil jediný gól utkání. Slavia díky němu vyhrála v Boleslavi 1:0.

„Určitě to musím vzít na sebe. Věřil jsem si na ten centr, věřil jsem, že ten vzdušný souboj vyhraju. Byl jsem tam bohužel asi o setinu později, Škoďák mi to líznul přes rukavice a zapadlo to do brány,“ líčil Šeda.

„Kdybych si to vyhodnotil tak, že tam budu určitě později, zůstal bych v bráně. Laco Takács i Králik (Jan Král) tam byli, takže by svedli souboj. Otázkou je, jestli bych neměl vyšší postavení, že by mě třeba přehodil. To už je ale ‚kdyby‘, musím to vzít na sebe,“ pokračoval v analýze nešťastné situace boleslavský brankář.

Trenér Středočechů Jozef Weber svého gólmana nepotopil. „Bylo by nespravedlivé pranýřovat hráče jen za to, že gól dostaneme. Je potřeba se i podívat, proč jsme gól nedali. Ale chyba to byla, je to škoda. Šeda odchytal dobré utkání v Karviné, mohl na to navázat. Bohužel takové zápasy chyby rozhodují,“ prohlásil Weber. „Pro mě jsou ty chyby ale stejné, jako když někdo běží v 94. minutě na bránu a netrefí ji. To nemyslím jen dnešní utkání,“ odkázal na velkou šanci Tiémoka Konatého v nastavení.

Mladá Boleslav - Slavia: Konaté mohl v tutovce vyrovnat, ale selhal
Video se připravuje ...

Šeda začal sezonu jako dvojka, ale po dvou zápasech v minulém kole nahradil v Karviné v bráně Luboše Kamenára. Bude mít tato chyba na jeho pozici vliv? „Nechci spekulovat, je to na trenérovi a na nějakém hodnocení. Jak jsem říkal, šel jsem do toho souboje s tím, že ho vyhraju. Setinka sekundy rozhodla, že jsem ho prohrál a dostali jsme gól,“ smutnil Šeda.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 0:1. Škoda rozhodl po chybě brankáře
Video se připravuje ...

Milan Škoda slaví vstřelený gól proti Boleslavi
Milan Škoda slaví vstřelený gól proti Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud