31. srpna 2018 • 05:00

Jak Real a AS Řím vidí Plzeň? Může dělat problémy, půjde o detaily

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid, AS Řím a CSKA Moskva. Trojice soupeřů plzeňské Viktorie v základní skupině Ligy mistrů vyvolala na západě Čech vesměs pozitivní ohlasy. Limberský a spol. označovali možnost měření sil se španělským Realem za splněný sen, pro české fanoušky je atraktivní i střetnutí s AS Řím, kde působí útočník Patrik Schick. Zkrátka spokojenost. Jak ale los prestižní soutěže vnímají slavní plzeňští protivníci?



Největším jménem skupiny G je Real Madrid, vždyť Champions League v posledních třech letech nepoznala jiného šampiona. V létě klub ale opustil Cristiano Ronaldo . Nad tím, jak bude hra královského klubu bez dlouholeté opory vypadat, tak visí trochu otazník, žádné velké ofenzivní jméno totiž do Madridu zatím nepřišlo.

Sledujte Ligu mistrů na O2 TV >>>

Ambice však „bílý balet“ pořád má jen nejvyšší. Po losu z Madridu ovšem zněly především diplomatické výroky. „Liga mistrů je vždycky náročná, musíme být dobře připraveni. Víme, co tahle soutěž znamená, musíme v každém zápase hrát dobře, abychom postoupili. Ze zkušeností víme, že každý detail je důležitý. Čeká nás šest těžkých utkání,“ uvedl Emilio Butragueňo, ředitel klubu.

Program zápasů Plzně
19. září:
21:00 Plzeň - CSKA Moskva
2. října:
21:00 AS Řím - Plzeň
23. října:
21:00 Real Madrid - Plzeň,
7. listopadu:
21:00 Plzeň - Real Madrid
27. listopadu:
18:55 CSKA Moskva - Plzeň
12. prosince:
18:55 Plzeň - AS Řím

Toho potěšil i průběh losovacího ceremoniálu v Monaku, během kterého se zároveň vyhlašovali nejlepší hráči minulého ročníku Ligy mistrů. A Real měl na pódiu početné zastoupení. Nejlepším brankářem se stal Keylor Navas, obráncům vládl Sergio Ramos a záložníkům Luka Modrič , který zároveň převzal i cenu UEFA pro nejlepšího fotbalistu roku.

„Cítíme hrdost, když vidíme, jak Real dominuje anketám. Víme, že to bude těžké, ale těší nás, že se znovu můžeme pokusit obhájit titul. Věříme našim hráčům a uděláme všechno proto, aby měli fanoušci radost,“ citoval Butragueňa oficiální web Realu.

Zajímavé pro Plzeňské budou i dva souboje s AS Řím. Do Česka se vrátí reprezentační útočník Patrik Schick či jeho střelecký kolega Edin Džeko , který dříve působil v Teplicích. A proti Viktorii si v Lize mistrů už zahrál před pěti lety v barvách Manchesteru City.

Hurá, máme Real! Tak Limberský a spol. prožívali v Plzni los Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Ředitel italského celku Francesco Totti míní, že předem není nic rozhodnuto. Byť právě Římané jsou společně s Realem největšími favority postupu do vyřazovacích bojů. „Na papíře se to může zdát jednoduché, ale loni také všichni mysleli, že skončíme třetí, a my nakonec všechny porazili,“ připomněl Totti uplynulou sezonu, kde AS postoupilo z prvního místa skupiny před Chelsea a Atléticem Madrid. „Je to těžká skupina, pro postup uděláme všechno,“ doplnil ještě Totti.

V podobném duchu hovořil i kapitán „žlutočervených“ Danielle De Rossi. „Tehdy jsme byli po losu odepsaní, nikdo nám nedával šanci, ale neskončilo to tak, jak se čekalo,“ upozornil pětatřicetiletý záložník. Právě loňská story AS může být pro Plzeň nebo CSKA Moskva inspirací. „Trenéři těchto klubů by si nás mohli vzít jako příklad,“ vzkázal De Rossi na dálku.

A skupina G je podle něj vyvážená. „Čeká nás jeden z nejlepších klubů světa, tým, jenž v posledních letech ukázal, že je jedním z nejlepších v historii našeho sportu,“ podotkl směrem k Realu. „A pak tam jsou dva další kluby, které lidé možná znají méně, ale určitě mohou přidělat problémy. Zápasy v Rusku a České republice může ovlivnit i počasí, záleží taky, jak vyjde rozlosování,“ vysvětlil De Rossi.

Třetím do party plzeňských soupeřů je moskevské CSKA, s kterým by Západočeši mohli sehrát vyrovnané zápasy. Totéž si však uvědomují i v Rusku. "Máme ve skupině dva extra silné týmy. Musíme nasbírat body proti Plzni, ani v dalších zápasech se ale nevzdáváme," řekl záložník Nikola Vlašič. 

Trenér Viktor Gončarenko sílu českého mistra respektuje. "Hrál jsem proti Viktorii během angažmá v BATE Borisov, je to pořádně těžký soupeř. Nejdeme do toho s tím skončit na čtvrtém místě, minimálně si chceme zajistit Evropskou ligu," uvedl Gončarenko. Program základních skupin startuje 18. září, vzepře se Plzeň po vzoru AS papírovým předpokladům?

ANKETA: Šance Plzně v Lize mistrů? Ne moc velké, shodují se redaktoři Sportu
Video se připravuje ...

Los základních skupin Ligy mistrů 2018/19
Skupina A: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Monako, Bruggy   
Skupina B: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter Milán
Skupina C: Paris St. Germain, Neapol, Liverpool, CZ Bělehrad
Skupina D: Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke, Galatasary Istanbul
Skupina E: Bayern Mnichov, Benfica Lisabon, Ajax Amsterdam, AEK Atény 
Skupina F: Manchester City, Šachťar Doněck, Lyon, Hoffenheim
Skupina G: Real Madrid, AS Řím, CSKA Moskva, Viktoria Plzeň 
Skupina H: Juventus Turín, Manchester United, Valencia, YB Bern

Sledujte Ligu mistrů na O2 TV>>>

ANKETA: Fanoušci Plzně se těší na Real, Ronaldo jim chybět nebude
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud