Radek Špryňar
Premium
1. září 2018 • 04:30

Expert Kotal o šlágru: Co může vytrestat Plzeň a co mu vadí na Slavii?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co může rozhodnout dnešní podvečerní hit podzimní části FORTUNA:LIGY? Dokonale přesná realizace rychlých kontrů a pečlivě zahrané standardní situace. Aspoň tak smýšlí o klíčových faktorech zápasu mezi Slavií a Plzní expert Václav Kotal. „V takových utkáních z postupného útoku moc branek nepadá,“ zamýšlí se trenér reprezentačního výběru U17.



Góly

Domácí: 3. Souček, 40. Stoch, 71. Zmrhal, 90+1. Souček

Hosté:

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli (11. Kúdela), Bořil – Souček – Stoch (72. Baluta), Hušbauer (C), Sýkora (83. Milan Škoda), Zmrhal – Tecl.

Hosté: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Hrošovský, Hořava – M. Petržela (60. Ekpai), Al. Čermák (41. Hejda), Ma. Zeman (82. J. Kovařík) – Krmenčík.

Náhradníci

Domácí: Zelený, Kúdela, Škoda, Baluta, Pokorný, Frydrych, Kovář

Hosté: Hejda, Chorý, Havel, Hruška, Kovařík, Ekpai, Řezníček

Karty

Domácí: Hušbauer, Ngadeu

Hosté: R. Hubník, R. Hubník, Limberský, Krmenčík

Rozhodčí

Ardeleánu – Nádvorník, Pospíšil

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Jedním z témat, které v rozhovoru pro deník Sport Václav Kotal otevírá, je slabina Viktorie na pozici defenzivního záložníka. Co by naopak vyčítal hráčům Slavie?

Kdo je před očekávaným duelem v lepší herní formě?
„Plzeň má velmi zkušené mužstvo, které proti Mladé Boleslavi dokázalo zabrat a využít šance. Ovšem s připomínkou, že nezkušená obrana soupeře jim toho opravdu hodně dovolila. To se v Edenu nebude opakovat. Z druhé strany je vidět, že v české lize umí být stabilní a odehrát řadu zápasů bez zaváhání.“

A Slavia?
„Prošla velkým herním posunem. Třeba v poháru proti Kyjevu se mně v prvním zápase líbila, v odvetě už to nebylo ono. Na vyšší úrovni nebyla schopná vstřelit gól. V Evropě musí přidat na efektivitě. Viděli jsme to i na příkladu Olomouce. V obou zápasech podala celkem kvalitní výkony, ale obrovský rozdíl oproti Seville byl právě v efektivitě. Sigma měla v obou zápasech víc střel, jenže ani jednou neskórovala. Velké zápasy rozhoduje kvalita v pokutovém území. V obranné i v útočné fázi. Plzeň vstřelila víc branek až teď, jinak vítězila 1:0. Sice góly nedostávala, přesto si soupeři střelecké možnosti vypracovali. Jsem v očekávání, zda si plzeňská obrana dovede poradit s vyšší ofenzivní kvalitou Slavie.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud