1. září 2018 • 10:24

Bordeaux vzdalo Krmenčíka! Místo něj přišel Dán Cornelius

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský reprezentační útočník Andreas Cornelius se stal posilou Bordeaux, které se marně snažilo získat plzeňského kanonýra Michaela Krmenčíka. Pětadvacetiletý fotbalista přišel do klubu, který bude prvním soupeřem pražské Slavie v základní skupině Evropské ligy, na hostování z Atalanty Bergamo.



Od vedení italského klubu dostal Cornelius svolení k odchodu poté, co Bergamo vypadlo ve čtvrtek ve 4. předkole Evropské ligy s Kodaní. Opci na přestup účastníka mistrovství světa v Rusku Bordeaux nemá.

Do Bergama přišel Cornelius před rokem za 3,5 milionu eur právě z Kodaně, která bude rovněž hrát se Slavií v Evropské lize. V uplynulé sezoně odehrál za Atalantu 31 soutěžních zápasů a dal šest gólů.

Cornelius, který má zkušenosti i z anglické ligy z působení v Cardiffu, je podobně urostlým typem hráčem jako Krmenčík. Za českého reprezentanta nabízelo Bordeaux údajně sedm milionů eur (asi 180 milionů korun), ale Plzeň odmítla svou oporu pustit.

Do Bordeaux přišel v závěru přestupového období hostovat také francouzský záložník Yann Karamoh. Dvacetiletý rodák z Pobřeží slonoviny patří Caen, ale minulou sezonu strávil na hostování v Interu Milán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud