Jan Vacek
3. září 2018 • 11:11

Sparta pokračuje v redukci, Kulhánek bude do zimy hostovat v Trnavě

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vyřazení se Suboticou ve druhém předkole Evropské ligy Sparta vyhlásila, že se v následujících týdnech zaměří na zúžení širokého kádru. Tak se nyní i děje. Dalším na řadě je mladý záložník Jiří Kulhánek, který, jak jako první informoval iSport.cz, bude do zimy hostovat ve slovenské Trnavě.



Na jaře byl důležitou postavou Sparty, polař Jiří Kulhánek měl pod trenérem Pavlem Hapalem pevné místo v základní sestavě. V úvodu nového ročníku se to ovšem změnilo. Po nástupu sportovního ředitele Zdeňka Ščasného přešli Letenští na rozestavení se dvěma útočníky, do středu pole se navíc ke tvořivému Guélorovi Kangovi přesunul z postu levého obránce bojovník Martin Frýdek.

Kulhánek proto ze základní sestavy vypadl, v týmové hierarchii ho navíc předskočil i matador Lukáš Vácha. Dvaadvacetiletý člen reprezentační jednadvacítky se v posledních duelech nevešel ani mezi náhradníky, jeho přesun je proto logickým krokem.

Sparta - Jablonec: Šural zpracoval míč rukou, Kadlec ho dorazil do brány – 2:0
Video se připravuje ...

Trnavský trenér Radoslav Látal plánuje Kulhánka využít na jeho tradičním postu šestky, v takovém případě by se v záložní řadě posunul výš další Čech Jakub Rada.

V Trnavě si Kulhánek zahraje Evropskou ligu, v základní skupině D tým kouče Látala narazí na Anderlecht Brusel, Fenerbahce Istanbul a Dinamo Záhřeb.

„Do Trnavy mě láká hlavně možnost pravidelně nastupovat a zahrát si Evropskou ligu. Doufám, že se tam prosadím, odehraju nějaké těžké zápasy a v zimě budu mít větší šanci prosadit se do sparťanské sestavy,“ řekl dvaadvacetiletý záložník sparťanskému webu.

Kulhánek dosud v nejvyšší tuzemské soutěži odehrál 27 utkání, ve kterých si připsal dvě asistence. Kromě rudého dresu zvládl i jedenáct zápasů během hostování v Liberci.

Sparťanští fotbalisté před přátelským duelem s Celtikem, zleva Jiří Kulhánek, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu a Florin Nita
Sparťanští fotbalisté před přátelským duelem s Celtikem, zleva Jiří Kulhánek, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu a Florin Nita

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud