Premium
5. září 2018 • 05:00

Česko v rytmu es Slavie. V nároďáku na ně čeká jiná role, jak je využít?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když počítal a přijímal další omluvenky od zraněných hráčů, mohl se pro pozvednutí nálady podívat do Edenu. Slavia je rozparáděná a reprezentační trenér Karel Jarolím může z formy a sehranosti Tomáše Součka a spol. směle těžit. V kádru má před zahajovacím utkáním Ligy národů proti Ukrajině a následným přátelským duelem v Rusku osm slávistů. Jejich využití? Například se mu nabízí, aby nasadil všechny tři střední záložníky aktuálního ligového lídra. Budou hrát slávisté v reprezentaci stejně jako v klubu? Kdo z nich má šanci naskočit v základní sestavě proti Ukrajině? A jak slávistickou souhru směrem pro národní tým vnímá Josef Hušbauer? Vše najdete v článku pro iSport Premium.



Kdyby chtěl, mohl by k osmi „sešívaným“ přihodit dva stopery, jednoho křídelníka a říct: „Hrajte jako ve Slavii.“ Takhle masivní červenobílý nátisk reprezentační trenér Karel Jarolím zítra základní jedenáctce proti Ukrajině nedá, ale o pohodu svěřenců kolegy Jindřicha Trpišovského se opře. „Jejich forma tomu nahrává,“ přitakává Jarolím.

Slavia je na začátku sezony rozjetá, což o víkendu demonstrovala zválcováním Plzně 4:0. Ví, co chce hrát, a taky tak hraje. Reprezentaci proto zaplavila hned osmička jejích mužů – brankář Ondřej Kolář, obránci Vladimír Coufal a Jan Bořil, záložníci Tomáš Souček, Josef Hušbauer, Jan Sýkora a Jaromír Zmrhal a útočník Stanislav Tecl. „Nejsou v nároďáku do počtu a myslím, že trenér Jarolím by na nich mohl postavit základní jedenáctku a dát jim dostatečný prostor. O jejich výkonnosti není pochyb,“ soudí uznávaný trenér František Komňacký.

Sám dobře poznal, jak může být vlna hráčů z jednoho klubu pro elitní výběr země prospěšná. Když dělal Komňacký asistenta Michalu Bílkovi, v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2012 a následně i na samotném šampionátu nakopl národní tým rozlet Plzně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud