6. září 2018 • 16:25

Slavia pyká za napadení pořadatele: podmínečně zavřená Tribuna Sever!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia má kvůli řádění fanoušků při ligovém duelu s Jabloncem na dva zápasy podmínečně uzavřenou Tribunu Sever. Od výkonu trestu se podle verdiktu disciplinární komise FAČR upouští na zkušební dobu čtyř domácích soutěžních zápasů. K tomu zaplatí Slavia za incident pokutu 50 tisíc korun. K tomu ještě disciplinárka potrestala Slavii pokutou 79 tisíc korun za chování fanoušků v Teplicích.



Během utkání s Jabloncem opustilo několik fanoušků vyhrazený prostor, přelezlo zábranu a napadlo pořadatele, kterého zranili. Rozhodčí musel utkání na chvíli přerušit a počkat, až se situace uklidní. Po pachatelích pátrá policie.

Disciplinárka rozhodla podmínečně uzavřít tribunu, která je pravidelně vyprodaná a kam chodí skalní a nejhlasitější fanoušci. Pokud v příštích čtyřech duelech dojde k dalšímu provinění, zůstane tribuna dvakrát nepřístupná divákům.

Slavia - Jablonec: Bitka v Edenu! Pod Tribunou Sever napadli fanoušci jednoho z pořadatelů
Video se připravuje ...

K potížím došlo i během posledního zápasu Slavie s Plzní, s oběma kluby proto komise zahájila řízení.

Pokutu dostaly i Teplice, za porušení povinností pořadatelského klubu právě v duelu se Slavií zaplatí 50 tisíc korun. Spartu bude stát 30 tisíc korun nesportovní chování fanoušků v derby s Bohemians Praha 1905.

Zastavenou činnosti na jedno utkání mají za vyloučení plzeňský stoper Roman Hubník a za čtyři žluté karty Guélor Kanga ze Sparty a Daniel Tetour z Dukly.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud