6. září 2018 • 17:55

Slávisté mimo Evropskou ligu? Na soupisce chybí Jugas i Mešanovič

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na soupisce Slavie pro Evropskou ligu chybí pět fotbalistů, kteří jinak figurují v kádru českého vicemistra pro tuto sezonu. Za nezapsáním Murise Mešanoviče, Jakuba Jugase, Micka van Burena a Marka Alvira stojí především jejich dlouhodobý špatný zdravotní stav, Jonas Auer se nevešel na listinu 25 hráčů z výkonnostních důvodů.



O Mešanovičovi a Alvirovi se spekulovalo v souvislosti s hostováním v Příbrami výměnou za urychlené přesunutí Jana Matouška od Litavky do Edenu. V obou případech ale k dohodě alespoň zatím nedošlo. Jakub Jugas stále bojuje s trhlinou ve svalu a i on prý mohl Slavii opustit hostováním v jiném českém klubu, i z toho ale dosud nic není. Van Buren začne kvůli zlomené noze trénovat až v lednu.

Slavia se proto rozhodla nezapsat pro Evropskou ligu tyto hráče i proto, že každý klub je limitován těmito registračními pravidly:

Všechny kádry v soutěži musí mít na 25členné soupisce alespoň osm „lokálně trénovaných hráčů“, tedy buď vlastních odchovanců (hráči, kteří v klubu působí alespoň tři roky mezi 15. a 21. rokem života). Takové má Slavia v kádru dva: Jaromíra Zmrhala a Tomáše Součka.

Nebo musí mít hráče odchované klubem pod hlavičkou stejné asociace (hráči, kteří působili mezi 15. a 21. rokem v případě Slavie v jiném českém klubu, například Jan Sýkora, Josef Hušbauer, Ondřej Kúdela…), kterých mají „sešívaní“ na soupisce pro Evropskou ligu patnáct, čímž regule bohatě slpňují.

PĚTKA: Slavia vládla, Souček zářil. Olomouc se hrůzně propadá
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Plzeň 4:0. Sešívaní famózním výkonem rozdrtili mistra
Video se připravuje ...
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud