Jan Vacek
Premium
15. září 2018 • 05:00

Případ Kanga: Je (ne)nahraditelný? Ve Spartě se rodí plán na Baník

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta versus Baník. Bitva odvěkých rivalů. Šlágr šlágrů sám o sobě. Tentokrát ovšem bude mít ještě peprnější náboj. Postaral se o něj Guélor Kanga. Polař a klíčový muž Letenských si totiž v posledním utkání proti Dukle nechal dát hloupou žlutou kartu. V pondělí ve Vítkovicích tak bude rudým chybět. Vůbec poprvé od svého zimního příchodu. Dost možná se blíží rozřešení zásadní otázky: Je Kanga pro Spartu nenahraditelný? Ve velké analýze deníku Sport se dozvíte, jaký je přínos extravagantního hráče pro tým, jak může Sparta hrát bez něj. Přinášíme také polemiku, zda je Kanga na Letné platným mužem, nebo týmu spíš škodí.



Zatímco fotbalovým prostředím stále rezonují dohady, zda je pro Spartu Guélor Kanga klíčovou postavou, či je naopak na obtíž, na Letné mají jasno. Absence gabonského reprezentanta je průšvih. Obrovský průšvih. Na schopnostech drobného polaře totiž hra Pražanů stojí. „K tomu se ani nedá nic říct,“ reagoval sportovní ředitel a trenér Zdeněk Ščasný na Kangovu čtvrtou žlutou kartu, jenž viděl v posledním utkání proti Dukle.

Prakticky okamžitě po karetním trestu Ščasný věděl, co to znamená. Sparta pojede do Ostravy, na hřiště jednoho z nejtřaskavějších rivalů, bez svého klíčového muže. A to může zcela zatočit rozložením sil. Jak si Pražané bez drobného záložníka povedou, to je velká neznámá. Od zimy, kdy Kanga přišel z Crvené Zvezdy Bělehrad, totiž nechyběl ani v jednom soutěžním zápase.

Byť se názory na jeho hru a přínos pro tým často liší, čísla mluví jasnou řečí. Osm gólů ve třiadvaceti zápasech, k tomu jedna asistence. Celkově potom jen dvě porážky. „Myslím, že pro Spartu bude problém, aby takového hráče nahradila. Kanga je v zápasech hodně aktivní,“ všímá si respektovaný trenér Václav Kotal.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud