26. září 2018 • 18:25

Křetínský: Sparta? Převažuje frustrace, nejsme v pohárech. Výkony se lepší

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se výrazně lepší, což dělá majiteli Danielu Křetínskému pochopitelně radost. Vlastník letenského klubu se na webu Sparty vyjádřil k výsledkům v aktuální sezoně i změnám ve vedení, kam do pozice generálního ředitele přichází František Čupr, elitní manažer firmy EP Holding. "Jsem rád, že naše výkony jdou nahoru, ale nemůžu tuto fázi sezony hodnotit dobře," prohlásil Křetínský.



Sparta v aktuální ligové sezoně ještě neprohrála, z devíti kol vydolovala sedm výher a dvě remízy, s 23 body je v tabulce FORTUNA:LIGY druhá o bod za Slavií. „Jsem rád, že naše výkony jdou nahoru, ale nemůžu tuto fázi sezony hodnotit dobře, když nejsme v evropských pohárech," vyjádřil se k výkonům letenského klubu majitel Sparty Daniel Křetínský.

Pochopitelně ho stále hodně mrzí, že Sparta vypadla v předkole Evropské ligy se Suboticou a už druhou sezonu chybí na mezinárodním poli. "Z tohoto pohledu tedy převažuje frustrace. Byli jsme vyřazeni díky vlastní hlouposti. A připomínám, že vše začalo už na konci minulého ročníku, kdy jsme nebyli schopni v posledním kole porazit Bohemians, čímž bychom si zajistili pro start v předkolech jinou pozici,“ uvedl předseda představenstva Sparty.

Sparta v úterý oznámila i změnu ve struktuře vedení klubu. „František Čupr je jedním z nejzkušenějších manažerů EPH a současně má v naší organizaci obrovsky pevnou pozici a důvěru. Bude schopen vést klub samostatněji, než by mohl kdokoli jiný. Má velkou autoritu a bude na Letné umět rozhodnout všechny otázky,“ vysvětlil Křetínský, proč se rozhodl obsadit pozici generálního ředitele novým člověkem. „František je nyní vrcholem a hlavou celého klubu.“

Čupr, kterého Křetínský už ve středu dopoledne představil na Letné zaměstnancům Sparty, na postu generálního ředitele nahradil Adama Kotalíka. Ten se na Letné přesunul do role supervizora nad sportovním úsekem, navíc zůstal i v představenstvu klubu.

„Adam Kotalík bude svoji funkci vykonávat principiálně se zaměřením na sportovní úsek. Je důležité, aby ten, kdo zastřešuje sportovní oblast v představenstvu, měl informace i o dalších činnostech, které samotnou odbornou a specifickou tematiku přesahují," specifikoval Křetínský. "Vybudoval si velký přehled a zužitkuje ho při celé řadě praktických činností, například při vyjednáváních o hráčských kontraktech a při domlouvání transferů.“

Spartu už v pátek čeká těžká zkouška, ve šlágru FORTUNA:LIGY se představí na hřišti obhájce titulu z Plzně. "Nicméně mě těší, že naše poslední výkony vypadají lépe. Vidím velké rezervy, ale mám velkou radost z toho, kam jsme se posunuli. Teď je potřeba to potvrdit v nejnáročnějších zápasech. Jeden z nich nás čeká v pátek, více tedy budu hodnotit po pátku,“ uzavřel Křetínský.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 4:1. Letenští v poklidu sestřelili tápající Slovan
Video se připravuje ...

ČÍSLA 9. KOLA: Stanciu ční nad ostatními. Tetteh vládne ve vzduchu
Video se připravuje ...

Sparta - Liberec: Stanciu krásnou ranou uzavřel skóre na 4:1
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Slavia měla zahrávat penaltu. Ta se mohla pískat i proti Plzni
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud