Michal Koštuřík
2. října 2018 • 11:21

Polná se chystá na Spartu! Klub přidal tribuny, má i hráče z Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Studenti nepůjdou do školy, pracující si berou dovolenou. Do Polné dnes přece přijede Sparta a pro místní divizní hráče je to životní zážitek. Pětitisícová obec z Vysočiny bude při zápase 3. kola MOL Cupu (15.30) vzhůru nohama, na stadionek se narve kolem tří a půl tisícovek lidí. Když se záložník Jiří Klíma dozvěděl v práci při svačině výsledek losu, upadl mu z ruky na zem řízek….



Zdaleka největší zápas v historii Slavoje Polná. Neopakovatelný. Mimořádná událost pro celou oblast. Vstupenky za 120 korun jsou jako poklad. Prostě blázinec na entou. Klub si musel pronajmout dvě montované tribuny navíc. Sparta proti divizi, to je šlágr. „Kapacita stadionu bude maximálně naplněna. Nechceme dostat nakládačku,“ sdělil šéf klubu Jindřich Skočdopole.

Zatímco sparťané včetně vedení po vylosování hledali na mapě, kam se to vlastně pojede, ve druhém táboře šlo o zdraví. „V tu chvíli se mi zastavilo srdce,“ líčil předseda Skočdopole, jenž je zároveň starostou obce. Většinu hráčů i trenéra Michala Lovětínského, jenž hrával za nedalekou Jihlavu, zastihla informace o velkém souboji v zaměstnání.

„Odpíchl jsem si přestávku, abych se mohl dívat v televizi. Zrovna jsem dojídal řízek,“ líčil Jiří Klíma. „Seděl jsem sám, a když jsme dostali Spartu, samozřejmě mi spadl řízek na zem. Málem se mi zastavilo srdce. Hned jsem začal tu zprávu psát všem klukům. Mobil jsem měl celý upatlaný,“ dodal pobaveně záložník.

TOP góly 10. kola: Životní trefa Masopusta doprovodila pěkné branky z Vítkovic
Video se připravuje ...

Klub počítá, že ho náklady na fotbalový svátek vyjdou zhruba na 180 tisíc korun. Nemalou sumu utrží na vstupném, ovšem na zbohatnutí to nebude. „Když nám zbude padesát šedesát tisíc, bude do dobré. Na ulici ty peníze nenajdete,“ uvedl Skočdopole.

V Polné už hrály Zbrojovka Brno, Olomouc, Znojmo. Jenže to je slabý odvar oproti Spartě. „Psalo se, že jsme pro ně velká neznámá. Tak ať se sem nebojí,“ vzkázal tuzemskému gigantovi záložník Jiří Fadrný. „To, co se kolem utkání spustilo, nepamatuju. Možná už se to nikdy nebude opakovat. V osudí byly ze šestatřiceti celků dva z divize. Slavičín měl Zlín a na nás vyšla Sparta,“ radoval se Skočdopole, jenž nechce předjímat výši porážky. Očekává však, že sok předvede svou kvalitu. „Markantní rozdíl musí být vidět,“ podotkl. Pikantní je, že jediný český hráč se zkušenostmi z Ligy mistrů nastoupí v dresu outsidera. Jde o obránce Ondřeje Šourka, jenž válel za Žilinu či Slavii.

Mužstvo, jemuž v divizní skupině D aktuálně patří třetí místo, má upravený režim. Hráči a realizační tým se sejdou už dnes ráno, v místním pivovaru je čeká brzký oběd a pak příprava na zápas. Stráví spolu víc času než obvykle. „Všichni to prožívají, je to pro ně neopakovatelný zážitek,“ popsal Skočdopole náladu v týmu, který je na vítězné vlně. Triumfoval v posledních čtyřech zápasech se skóre 14:1. „Na divizi máme dobrou formu,“ usmál se šéf klubu.

Dnes od půl čtvrté odpoledne ji prověří Sparta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud