26. října 2018 • 19:24

Messi a spol. chtějí Pogbu! Budou Barceloně na přestup stačit peníze?

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelonské hvězdy v čele s Lionelem Messim žádají vedení klubu o zakoupení Paula Pogby. Pětadvacetiletý francouzský záložník už dříve sám prozradil, že by chtěl z Manchesteru United odejít, teď za něj navíc kopou i nejlepší hráči katalánského klubu. Podle anglických deníků není proti ani trenér Ernesto Valverde, nicméně nemalou roli budou hrát při zvažování případného transferu finanční prostředky.



Oporu má Pogba v Samuelu Umtitim a Ousmanovi Dembélém, s nimiž se zná z francouzského národního týmu. Na svou stranu však získal i ještě o něco vlivnější hlasy. Stoper Gerard Piqué a útočník Lionel Messi věří, že by španělský klub mohl z Pogbovy přítomnosti profitovat a využít naplno jeho sílu.

Oba zkušení borci mají v hlavách poslední neúspěch proti AS Řím. Barcelona mu tenkrát podlehla ve čtvrtfinále Ligy mistrů 0:3 a na postup jí tak nestačila ani vysoká výhra 4:1 z prvního vzájemného duelu.

I trenér klubu Ernesto Valverde se o dohodu zajímá, nicméně proti jsou někteří barcelonští skauti. Přicházejí s názorem, že herní systém klubu vyžaduje záložníka, který méně riskuje a má lepší poziční vnímání. Tým dlouhodobě hledá v rámci své filozofie hráče s kvalitní fyzickou vybaveností a výjimečným citem pro hru. 

Záložník Manchesteru United Paul Pogba v utkání s Young Boys Bern proměnil penaltu
Záložník Manchesteru United Paul Pogba v utkání s Young Boys Bern proměnil penaltu

Pogba je považován za komplexního hráče. Na velmi vysoké úrovni má jak fyzičku, tak techniku. V klubu sídlícím na Old Trafford tak panují pochybnosti o tom, aby byla Barcelona vůbec schopna případný přestup zafinancovat. Příjmy španělského klubu nejspíš dosáhnou hranice 96 milionů eur (2,48 miliardy korun), zisku má mít výši 11 milionů eur (284,30 milionu korun).

Dá se očekávat, že United budou chtít za Pogbu vyplatit minimálně 105 milionů eur, což je suma kterou za nadaného záložníka v roce 2016 vyplatili Juventusu (v té době 2,97 miliardy korun). Navíc kvůli vysokému Pogbově platu bude určitě hráčův agent Mino Raiola požadovat i vysoké přestupní poplatky.

Na druhou stranu do karet hraje Barceloně skutečnost, že Pogba nevychází nejlépe s trenérem José Mourinhem. Údajně mu pětadvacetiletý Francouz už i řekl, že chce odejít do Barcelony. Trenér mu navíc odebral pozici zastupujícího kapitána se slovy, že pod jeho vedením už se pětadvacetiletému záložníkovi nevrátí.

Zastání našel Pogba například ve francozském kapitánovi Hugovi Llorisovi. „Má ve Velké Británii zvláštní statut. Možná je to způsobeno i jeho cenou, ale někdy ho lidé nesoudí férově. Jeho výkony v Manchesteru United jsou daleko zatím, co někteří fanoušci posuzují jako špatné. Když jde do tuhého, Paul ještě dokáže zvýšit obrátky," prozradil francouzský gólman.

Lze očekávat, že na transfer spíš kvůli situaci obou klubu nedojde. Na druhou stranu fotbalový svět už několikrát ukázal, že nic není nemožné. Sám Pogba před dvěma lety stanovil hranici pro nejdražšího fotbalistu na světě. Od té doby byl překonán už čtyřikrát a to v posledním případě o více než 3 miliardy korun.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud