24. října 2018 • 12:20

Boj o dresy hvězd! Limberský má Modriče, Petržela předběhl parťáka

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mít doma originální dres Lionela Messiho, Sergia Ramose nebo Luky Modriče? No jasně, kdo by nechtěl! Možnost získat trikoty světových hvězd mají díky vzájemným soubojům v Lize mistrů fotbalisté Viktorie Plzeň a při tradičním rituálu na konci zápasu ji náležitě využívají. Třeba před sedmi lety Milan Petržela trochu naštval Václava Pilaře, když mu v Barceloně vyfoukl právě dres hvězdného Messiho. Jak Západočeši v tomto ohledu pořídili při úterní porážce (1:2) na hřišti Realu Madrid?



Jde o fenomén podobných utkání proti velkoklubům, s kterými se dost pravděpodobně potkáte maximálně jednou za kariéru. Kromě výsledku se hráči zpravidla zajímají i o to, čí dres se jim po závěrečném hvizdu povede ulovit.

„Není to vůbec žádná ostuda. Proč by byla? Jestli si to někdo myslí, tak já ne. Je to hezký suvenýr, který nemá každý,“ podotkl v úterní diskuzi iSport TV obránce pražské Dukly Jakub Podaný.

Podobně smýšlí i Viktoriáni. Při památném duelu na Nou Campu před lety vznikla přetahovaná o dres Lionela Messiho. Už před zápasem o něj Argentince poprosil Václav Pilař, nakonec jej ale předběhl Milan Petržela. „Čekal jsem, že ho budu mít,“ přiznal pak zklamaný Pilař. Nakonec se dočkal alespoň o dva týdny později při domácí odvetě.

DEBATA SPORTU k zápasu Real - Plzeň: Plzeň si zasloužila bod, Real se bál o výhru
Video se připravuje ...

Jaké suvenýry si hráči Viktorie odvezli ze včerejšího střetnutí v Madridu? Třeba Michael Krmenčík si vyměnil dres se Sergiem Ramosem, s nímž sváděl souboje po celý zápas. Obránce David Limberský zase získal desítku Luky Modriče. „Mám nejlepšího hráče na světě, takže jsem samozřejmě spokojenej. Hrajeme stejně šajtlí, o to je to cennější,“ smál se pak v rozhovoru pro televizi O2 TV.

A šikovnost v pozápasovém vyjednávání znovu prokázal Milan Petržela. Získal dres německého záložníka Toniho Kroose, na který si ovšem dělal zálusk i Patrik Hrošovský. „Kroos mi ho slíbil, ale Milan byl rychlejší. Tak snad až doma v odvetě,“ uvedl střelec jediného gólu Viktorie.

Petržela celou situaci zlehčoval. „Potkal jsem ho na schodech a německy se zeptal, tak jsem si tím asi udělal očko a on mi ho dal,“ usmál se křídelník, který byl v úvodu utkání blízko tomu, aby Plzeň poslal do senzačního vedení.

Nezastíral ovšem, že možnost mít ve své sbírce trikot světové hvězdy využívá rád. „Samozřejmě si dres vždycky chci vyměnit, abych měl vzpomínky,“ vysvětlil.

Tím se naopak vůbec nezabýval kapitán českého mistra Roman Hubník. „Já tohle neřešil a ani řešit nebudu,“ avizoval už před zápasem.

Góly

Domácí: 11. Benzema, 55. Marcelo

Hosté: 79. Hrošovský

Sestavy

Domácí: Navas – L. Vázquez, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (75. Asensio), Benzema (88. Díaz), Isco (54. Valverde).

Hosté: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Hrošovský, Procházka (65. Hořava) – M. Havel (76. Ekpai), Al. Čermák, M. Petržela (86. Jakub Řezníček) – Krmenčík.

Náhradníci

Domácí: Courtois, Varane, Díaz, Valverde, Odriozola Arzallus, Asensio, Vinícius Júnior

Hosté: Kozáčik, Hořava, Chorý, Bucha, Řezníček, Pernica, Ekpai

Karty

Domácí: Isco, Kroos, Ramos

Hosté: Limberský

Rozhodčí

Grinfeld – Shimon, Hassan (všichni ISR)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu, Madrid

Návštěva

67 356 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

DEBATA SPORTU k zápasu Real - Plzeň: Uškodil Realu víc odchod Ronalda, nebo Zidana?
Video se připravuje ...

Sestřih LM: Real Madrid - Plzeň 2:1. Český mistr trápil favorita až do konce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud