26. října 2018 • 23:10

Banda neandrtálců! Slavia se omlouvá za fanoušky, Tvrdík chystá zákazy

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Kodaně si fotbalisté Slavie přivezli ve čtvrtek večer cennou výhru 1:0, v hledišti ale utkání Evropské ligy vůbec nezvládli někteří fanoušci klubu. Dánský server BT přinesl video, na kterém je vidět, jak se jedinci ze slávistického kotle perou po závěrečném hvizdu s pořadateli a dělají i další nepřístojnosti, někteří měli i hajlovat. "Poprvé přistoupíme k trvalému zákazu na stadion," reagoval šéf klubu Jaroslav Tvrdík a za chování příznivců se omluvil.



Slávisté měli v hledišti naplněného stadionu velmi slušnou podporu, příznivce klubu bylo během utkání hodně slyšet. Jenže někteří jedinci udělali klubu pořádnou ostudu. Hodně z nich, evidentně i pod vlivem alkoholu, se chovalo naprosto nevhodně.

Po skončení zápasu se někteří příznivci pustili do strkanice s pořadateli, lomcovali s pletivem, které oddělovalo fanoušky od hrací plochy. Někteří měli i hajlovat, tedy používat zcela nevhodná gesta, která jsou trestná a na stadiony v žádném případě nepatří. Hráči, kteří přišli poděkovat za podporu, pak museli rozdivočelé fanoušky uklidňovat, u některých to i tak bylo marné...

"Nejdříve obrovská radost z výsledku a potom strašný stud po dění na tribunách. Odprezentovali jsme SKS jako bandu ožralých neandrtálců, příště už srdečné přivítání nečekejme. V životě jsem se necítil trapněji," napsal na Twitter velmi ostře generální sekretář klubu Jiří Vrba.

Slavia se za chování části svých fanoušků okamžitě omluvila a chystá i opatření, aby se nic podobného neopakovalo. "Do Kodaně napíšeme omluvný dopis. Máme skvělé fanoušky, nejlepší v ČR, ale chováni některých jednotlivců je za hranou mezi nejen fanouškovského, ale i lidského chování. A nebudeme hledat alibi jen v omluvných dopisech, přistoupíme poprvé i k zákazu trvalého vstupu na stadion," ujistil veřejnost předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Slavia se pyšní výbornou fanouškovskou základnou, zejména na domácích zápasech jim lidé na tribuně Sever vždy přichystají výjimečnou kulisu. Jenže řada z těch, co vážili cestu do Kodaně, byla pod vlivem alkoholu a svému klubu přinesla víc škody, než užitku. Dánská policie zatkla sedm osob, dojít mělo k několika zraněním.

"Jsem přesvědčenej, že chlast a jeho důsledky v chování každýho (ať jsou jakýkoliv) jsou spouštěčem většiny konfliktů. Neříkám nedat si pivo, ale včera bylo tolik vejpitků (mojí skupiny nevyjímaje), že to takhle dál nejde. Nemám rád nařízení. Každý by ale měl začít u své party...," vyjádřil se Lukáš Vala alias "Strašák", dlouholetý šéf kotle v Edenu, který nyní při domácích zápasech čte sestavy a hecuje přítomné příznivce.

VIDEO z chování slávistických fanoušků po skončení duelu v Kodani najdete ZDE »

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slavia přejede Duklu. Kdo ovládne Podještědské derby? A zaskočí Zlín Spartu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud