Adam Procházka
5. listopadu 2018 • 19:04

Kadlec je po operaci, jeho návrat se odkládá. Snad ještě všem ukážu, věří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat útočníka pražské Sparty Václava Kadlece na fotbalová hřiště se znovu odkládá. Ačkoliv se 26letý fotbalista pomalu vracel do tréninku a vypadalo to, že by se mohl v blízké době objevit mezi vyvolenými Zdeňka Ščasného, nakonec tomu tak není. Kadlec totiž v pondělí absolvoval operaci v oblasti kolene a do utkání nezasáhne minimálně do konce roku. 



"Útočník Václav Kadlec v pondělí absolvoval lehčí operační zákrok v oblasti kolene. Do konce roku tak do zápasů nezasáhne. Zákrok provedl v Nemocnici Na Františku týmový lékař Miroslav Sinkule," uvedla Sparta na klubových webových stránkách

"Václav Kadlec si zranil levé koleno na jaře během ligového utkání v Jihlavě. Následně podstoupil artroskopii. Rekonvalescence ale neprobíhala bezbolestně a v létě se mladý útočník vydal na šestitýdenní léčení do Německa. V poslední době trénoval s týmem a vypadalo to, že se návrat do zápasů blíží. Zranění, které si mělo původně vyžádat zhruba šest týdnů, se mu tak nepříjemně protahuje," objasnil situaci klub. 

26letý fotbalista v pondělí absolvoval operaci, ale okamžitě po ní myslel na svůj návrat. "Občas věci nejdou tak, jak bychom chtěli a očekávali. Není to pro mě lehká situace, vzhledem ke všem okolnostem, ale není všem dnům konec a věřím, že se dám dokupy a ještě všem, co už si myslí, že na to nemám, a hlavně sobě, dokážu, že mám před sebou ještě hodně krásných let," napsal na svém Instagramu.  

Sparťan Václav Kadlec je po operaci kolene
Sparťan Václav Kadlec je po operaci kolene

Naposledy se Václav Kadlec objevil na hřišti 11. května letošního roku. Bylo to v Jihlavě, kde Sparta zvítězila 1:0. V 81. minutě, kdy jedinou branku utkání vstřelil, i díky zaváhání brankáře Mateje Rakovana, Guélor Kanga, už Kadlec na hřišti ale nebyl. Ve 43. minutě ho totiž kvůli zranění kolene vystřídal David Lafata. Od té doby se pokouší 26letý fotbalista o návrat. Po další operaci je však jasné, že si ještě nějaký ten čas bude muset počkat.

Kadlec patří k velkým smolařům. Nejedná se totiž ani zdaleka o první zranění, které ho v jeho kariéře postihlo. Mezi ty nejznámější patří určitě to z 1. září 2017, kdy nastoupil do druhého poločasu přípravného utkání Sparty s Vlašimí, ale po sedmi minutách na hřišti si prokousl jazyk a musel střídat. Ještě více pak v paměti fanoušků zůstal jeho úraz hlavy z listopadu 2012 z duelu s Mladou Boleslaví, kdy souboj s Martinem Nešporem odnesl vpáčenou zlomeninou čelní kosti.

Smůlu měl i v reprezentačním dresu. Na EURO fotbalistů do 21 let, které se konalo v roce 2015 v České republice, si proti Srbsku (4:0) poranil kotník a přišel kvůli němu o závěrečný zápas s Německem. Po remíze 1:1 šlo zároveň o poslední vystoupení Lvíčat na domácím evropském šampionátu, když skončili ve skupině třetí, právě za Německem a prvním Dánskem.  

SESTŘIH: Sparta - Slavia 2:2. Další drama na Letné, sešívaní v derby popáté neprohráli
Video se připravuje ...

Emoce i kontroverze. Podívejte se na pikantní momenty derby
Video se připravuje ...

Derby pražských S pohledem fanoušků: největší fotbalový svátek i červená pro Hušbauera
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud