Jonáš Bartoš
5. listopadu 2018 • 20:50

Real před odvetou v Plzni. Trenér povolal mladíky, v obraně chybí opory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě výhry v Realu uklidnily rozbouřené vody, nový trenér Santiago Solari dostal prostor na práci. Nicméně ne na dlouho. Už ve středu večer ho čeká na lavičce "bílého baletu" premiérový duel v Lize mistrů proti Viktorii Plzeň. Hvězdný kolektiv si v pondělí dopoledne naposledy zatrénoval v domácích podmínkách, v úterý ráno už sedne do letadla směr Praha. V Česku se madridský klub představí po 17 letech, favoritovi přidělávají starosti zranění obránci. Sváteční duel pro celou Viktorii začíná ve středu od 21.00, ONLINE ho můžete sledovat na iSport.cz.



Šampioni posledních tří ročníků Ligy mistrů se k tréninku sešli na své základně ve Valdebebas. Velká jména ze slavného klubu mají co napravovat - po sérii mizerných výsledků přišli o trenéra Julena Lopeteguie, nástupce Santiago Solari má jasný úkol - dostat klíčové hráče do pohody a otočit kormidlo směrem k lepším výsledkům.

Liga mistrů na O2 TV Sport
Liga mistrů Výhradně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání. Divák si díky multidimenzi může zvolit, jaký duel chce živě sledovat. Předzápasový středeční program začne na O2 TV Fotbal již v 18.30, kdy se studio bude věnovat dvěma zápasům hraným od 18.55 hodin. Ve 20.20 bude pokračovat paralelně s podvečerními duely studio ke zbývajícím šesti utkáním. Moderátor Michal Hrdlička přivítá jako hosty Františka Straku a Marka Jankulovského, vítěze Ligy mistrů z roku 2007. Druhé speciální stanoviště bude na stadionu Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech. Zde bude moderátor Petr Svěcený rozebírat aktuální dění s Pavlem Horváthem, přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Plzně s Realem Madrid komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech stadionů a ohlasy v hlavním studiu.

Ve studeném pondělním dopoledni s mužstvem trénovalo hned sedm mladíků z rezervní Castilly - Javi Sánchez, Manu Hernando, Dani Fernández, Dani Gómez, Zabarte, Augusto a Martín. Solarimu totiž chybí stabilní hráči do defenzivy - kvůli problémům s lýtkem absentuje Daniel Carvajal, s týmem netrénovali ani Marcelo, Varane a Vallejo. Zmíněná čtveřice má nastolený individuální režim a není jasné, zda zasáhne do odvety v Plzni.

Ze zmíněných jmen jde hned o trojici hráčů, kteří za běžných okolností patří do základní sestavy. Přičteme k tomu odchod ofenzivního fantoma Cristiana Ronalda, Realu vypadlo několik velmi důležitých opor. Přesto do Česka jede mužstvo s jasným úkolem - ideálně vysokým rozdílem plzeňského soupeře zadupat do země a do Španělska si odvést tři body.

Výprava "bílého baletu" do Česka míří v úterý dopoledne, pro všechny příznivce západočeského klubu jde o sváteční událost. Slavné mužstvo nastoupilo na české půdě naposledy v sezoně 2001/2002 v Lize mistrů proti Spartě, fanouškům se tedy světová esa v madridském dresu představí po dlouhých 17 letech.

Po příletu do Prahy se mužstvo autobusem přesune do Plzně a zamíří na krátký odpočinek na hotel. Večer si hráči vyzkouší trávník Doosan Areny na předzápasovém tréninku, o den později už půjdou do akce v ostrém duelu Ligy mistrů. Plzeň určitě nechtějí podcenit - první duel na Santiago Bernabeu vyhráli těsně 2:1 a fanoušci je vyprovodili pískotem.

Naopak Plzeň předvedla na půdě hvězdného soupeře mimořádný výkon a velkého favorita hodně potrápila. V odvetě před vlastními fanoušky bude Pavel Vrba postrádat nejlepšího střelce Michaela Krmenčíka, který si v ligovém duelu se Slováckem poranil koleno, musí na operaci a sezona pro něj skončila.

Gareth Bale na tréninku Realu Madrid před zápasem s Plzní
Gareth Bale na tréninku Realu Madrid před zápasem s Plzní

Plzeň - Slovácko: Osudový faul, který ukončil Krmenčíkovi sezonu
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Baník - Plzeň 0:1. Bláznivé drama plné kontroverzních momentů ovládla Viktoria
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:1. Gól z penalty i tlak, hosté měli šance
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud