Jonáš Bartoš
6. listopadu 2018 • 17:08

Vrba: Budeme rádi za bod. S trenérem Realu si můžeme vyměnit košile

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nachází se ve stavu napjatého očekávání. Pavel Vrba moc dobře ví, že Viktorii Plzeň čeká proti Realu extra náročná šichta. Západočeský kouč zároveň věří, že první duel v Madridu (1:2) jeho hráčům ukázal, že i se slavným soupeřem se dá hrát. Před středečním „Utkáním století,“ jak český mistr sváteční duel Ligy mistrů nazval, dokonce Vrba vtipkoval o tom, že by si na památku mohl po zápase vyměnit košili s trenérem hostů Santiagem Solarim.



Ukázal vám zápas na Madridu, kde jste po výborném výkonu prohráli těsně 1:2, cestu na zvučného soupeře?
„Hra Madridu je jasná, chtějí vždycky dominovat a soupeře přehrávat. Hledáme způsob, jak kvalitu Realu překonat. Hráči dostanou informace a budeme je i přes jejich herní převahu chtít překvapit.“

Pavel Vrba na tiskové konferenci před utkáním 4. kola skupiny G fotbalové Ligy mistrů Viktoria Plzeň Real Madrid
Pavel Vrba na tiskové konferenci před utkáním 4. kola skupiny G fotbalové Ligy mistrů Viktoria Plzeň Real Madrid

V evropských pohárech už jste sedm zápasů doma neprohráli, může to být vaše výhoda?
„Berete do toho i zápasy z Evropské ligy, já bych to rozdělil na utkání Evropské ligy a Ligy mistrů. Jsou to úplně jiné soutěže s jinými týmy. Budeme rádi, když znovu neprohrajeme a sérii nepřerušíme. Budeme rádi za jakýkoliv bod, který uhrajeme.“

Liga mistrů na O2 TV Sport
Výhradně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání. Divák si díky multidimenzi může zvolit, jaký duel chce živě sledovat. Předzápasový středeční program začne na O2 TV Fotbal již v 18.30, kdy se studio bude věnovat dvěma zápasům hraným od 18.55 hodin. Ve 20.20 bude pokračovat paralelně s podvečerními duely studio ke zbývajícím šesti utkáním. Moderátor Michal Hrdlička přivítá jako hosty Františka Straku a Marka Jankulovského, vítěze Ligy mistrů z roku 2007. Druhé speciální stanoviště bude na stadionu Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech. Zde bude moderátor Petr Svěcený rozebírat aktuální dění s Pavlem Horváthem, přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Plzně s Realem Madrid komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech stadionů a ohlasy v hlavním studiu.

Jak zvládnete zápas bez zraněného útočníka a nejlepšího střelce Michaela Krmenčíka?
„Michael byl v posledním období pro plzeňskou ofenzivu klíčový hráč, jeho zranění nám situaci určitě zkomplikovalo. Na druhou stranu, ať se teď ukážou Řezníček s Chorasem (Tomáš Chorý), kteří dostanou víc prostoru. Věřím, že máme hráče, kteří udělají všechno pro to, aby Michaela nahradili a ukážou, že je správné, že jsou v Plzni.“

V Plzni duel s Realem nazvali „Zápas století“. Znamená to samé i pro vás osobně?
„Když říkáte v Plzni, tak ano, protože s Barcelonou jsme bohužel hráli v Praze (Plzeň při první účasti v Lize mistrů neměla odpovídající stadion a hrála v azylu v Edenu - pozn. red.), jinak by to bylo podobné. Zápasy s Manchesterem City, Bayernem, Barcelonou nebo Atlétikem jsou pro Plzeň svátek. Jsem rád, že v Plzni hrají takové mančafty soutěžní utkání.“V prvním utkání na Realu (1:2) jste předvedli velmi slušný výkon. Pomůže vám to v domácí odvetě?
„Hlavně si myslím, že vím, na co máme. Doufám, že v zápase ve Španělsku se o tom hlavně přesvědčili hráči, na co mají. Když jsme přijížděli do Madridu, byli jsme ve větším napětí, než teď. Ale víme, proti komu hrajeme, nebudeme si něco namlouvat.“Hráči si po utkání většinou mění dresy. Co má na památku z takových velkých zápasů trenér?
„Třeba si s kolegou vyměníme košile nebo saka. Budu o tom přemýšlet, navrhněte to trenérovi Realu, že bychom něco takového mohli předvést. Doufám, že mu bude má velikost." (úsměv)

Vrba si chce se Solarim vyměnit košili. Byla by to novinka, přemítal kouč
Video se připravuje ...
Hrošovský: Možná kdybych dal na Realu dva góly, tak si mě bude všímat
Video se připravuje ...
Real vyzkoušel plzeňský trávník. Trénink sledoval i Šádkův syn
Video se připravuje ...
Krmenčíka znají i v Madridu: Na San Bernabeu mě zaujal, hlásí Nacho
Video se připravuje ...
Hvězdný Real už je v Česku! Bale a spol. přiletěli do Prahy, fanoušci čekali marně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud