11. listopadu 2018 • 12:55

Stanciu: Já a nejlepší? Byl to můj nejhorší zápas. Proč nekopal penaltu?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevynikal jako jindy. Uprostřed pole, kde absentoval tradiční rozehrávač Guélor Kanga, byl mnohdy utopený v hloubi pole. Navíc po jeho fatální chybě v rozehrávce se kopala proti Spartě penalta. Ve finále byl však Nicolae Stanciu za hrdinu. Byl to on, kdo v Karviné střelou zpoza vápna vstřelil vítězný gól Sparty. Když jej však diváci stanice O2 Sport zvolili za muže zápasu, reagoval rumunský reprezentant, že si to nemyslí a že šlo o jeho nejhorší zápas v dresů Pražanů.



Nebyl to jeho den. Nicolae Stanciu nezačal v Karviné nejlépe. Od prvních minut bylo znát, že i jemu chybí Guélor Kanga, který by mu rozvázal ruce a nechal jej hrát v ofenzivě daleko výš.

Vše vygradovalo v 31. minutě po jeho fatální chybě v rozehrávce, kterou vystihl domácí Dávid Guba a zastavit jej musel až ve vápně brankář Florin Nita. Z následné penalty se Karviná ujala vedení.

„Přitom do té mojí chyby nic neměla, obrovsky se za to omlouvám,“ kál se rumunský záložník po utkání v rozhovoru pro klubovou televizi.

Ve finále se Stanciu vykoupil ve druhém poločase, kdy už za stavu 1:1 zamířil levačkou přesně k tyči a Letenští otočili zápas ve svůj prospěch. Muž s číslem deset na zádech mohl přidat i druhou trefu, když sudí Pavel Julínek nařídil penaltu po zákroku na Michala Sáčka. Jenže Stanciu odmítl. Pokutový kop přenechal Plavšičovi.

Karviná - Sparta: Nita složil Gubu, Julínek po zásahu videa odpískal penaltu!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Penaltu jsem měl kopat já, ale Srdjan za mnou přišel a požádal mě, abych ho nechal ji kopnout. Pro jeho sebevědomí, protože čekal na gól od startu sezony. Chtěl to už prolomit. Myslím, že si to zasloužil,“ prozradil Stanciu.

Pokud by tak neučinil, byl blízko už páté trefy v aktuální sezoně. „O to mi nejde. Já nejsem na individuální statistiky. Chci vyhrávat,“ odvětil.

S tím souvisí i jeho motivační řeč v kabině, kterou před zápasem pronesl. „Řekl jsem klukům, že se jedná o velmi důležitý zápas a že jestli chceme dál bojovat o přední příčky, musíme vyhrát, jinak už může být hotovo,“ dodal.

Když byl po utkání sparťanský kapitán diváky O2 Sport vyhlášen za hráče utkání, byl sám překvapený, že to je zrovna on. „Myslím, že si toto ocenění nezasloužím. Byl to jeden z mých nejhorších zápasů ve Spartě,“ hlesl.

SESTŘIH: Karviná - Sparta 1:3. Letenští otočili i díky červené kartě, rozhodl Stanciu
Video se připravuje ...

Karvinský Lukáš Budínský v zápase se Spartou nejprve proměnil pokutový kop, ale v závěru první půle viděl červenou kartu
Karvinský Lukáš Budínský v zápase se Spartou nejprve proměnil pokutový kop, ale v závěru první půle viděl červenou kartu

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud