Jakub Dvořák
12. listopadu 2018 • 13:35

Ščasný podpořil kolegu: Nekropilo se hřiště! Kouče Karviné naštval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kropit, či nekropit? Ožehavé téma kolem připravenosti hracích ploch ve FORTUNA:LIZE, které před dvěma týdny nakousl kouč Bohemians Martin Hašek, má pokračování. Po zápase v Karviné se k němu přidal trenér Sparty Zdeněk Ščasný. „Nezválcované a suché hřiště nahrávalo spíš nakopávaným balonům,“ rýpl si. A nakrknul tím domácího Romana Nádvorníka. 



Byla to obyčejná poznámka ukrytá v hodnocení utkání. Nic vážného. Sparťanský trenér si byl vědom, že špatný stav trávníku nebyl hlavním důvodem, proč měli Pražané v Karviné potíže, ale přesto si ji neodpustil.

„Všude, kam přijedete, je pokropené hřiště standard. A pokud chce někdo hrát nakopávané balony a na rychlé protiútoky, tak na tomto nepokropeném a nezválcovaném hřišti je to jednodušší. Pokud chce někdo držet balon, hrát kombinačně, je to složité. Neberte to jako omluvu pro hráče, je to konstatování člověka, který se pohybuje ve fotbale už strašně dlouho,“ uvedl šéf sparťanské lavičky.

Reagoval tím na problémy sparťanů při rozehrávce. Míč se jim často zadrhával u kopaček a ve chvílích, kdy chtěli zrychlit hru, nelítal balon po trávě, jak by si přáli.

Proti Ščasného výroku se však ohradil domácí kouč Roman Nádvorník. „Byl jste na tom hřišti?“ odpověděl udiveně na dotaz otázkou. „Je naprosto rovné. V kombinaci nevadilo nám ani jim. Dopoledne jsme měli trénink a ještě v jednu hodinu bylo mokré,“ uvedl.

Podle něj byla hrací plocha v naprostém pořádku. A pokud by snad chtěli Karvinští zaskočit Pražany špatným stavem hřiště, šli by akorát proti sobě.

„Přece se tu nebudeme bavit, že se Sparta vymlouvá na hřiště. Žádný takový úmysl jsme neměli. I my měli ve hře dost rychlých hráčů, kterým by suché hřiště vadilo, takže my děláme vše pro to, aby to bylo rychlé i pro nás. Sparta sem má přijet a jednoznačně nás porazit. Ne se po zápase bavit o nepostříkaném hřišti, to je úplně mimo,“ kroutil hlavou nakrknutý Nádvorník.

Ščasný poznámkou o hřišti navázal na trenérského kolegu Martina Haška. Právě kouč Bohemians na špatný stav hracích ploch v české lize upozornil při prohře v 13. kole v Mladé Boleslavi. „Myslím, že na první ligu by mělo být hřiště nakropené takovým způsobem, aby bylo mokré a balon jezdil, aby se hrálo rychle. Jestliže chceme hrát rychlý fotbal, pojďme udělat rychlé hřiště. Rychlé hřiště musí být mokré. Pojďme zavést povinnost nakropit hřiště tak, aby balon klouzal,“ nabádal kouč „klokanů“.

SESTŘIH: Karviná - Sparta 1:3. Letenští otočili i díky červené kartě, rozhodl Stanciu
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Totální zkrat Letiče, jasnou penaltu proměnil Plavšič
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Stanciu otáčí na 2:1! Ránu krásně umístil k pravé tyči
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Radakovič srovnává na 1:1! Prosadil se hlavičkou z rohu
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Budínský bezpečně proměnil pokutový kop, domácí vedou 1:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud