28. listopadu 2018 • 05:00

Koubek chválí Plzeň: Oproti lize nebe a dudy. Nesmí se ještě odepisovat

Autor: kub, mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrávali, herně to rozhodně nešlo jak na drátkách. Když už byla možnost se chytit penaltou, Roman Procházka selhal. Potenciální účast Plzně v jarní fázi Evropské ligy se ztrácela v moskevské mlze. Druhý poločas ale hráči Viktorie předvedli výrazně zlepšený výkon, a co je hlavní, CSKA vstřelili dva góly a vyhráli 2:1. „Viktoria se tak vrátila do hry, ucítila půdu pod nohama a ukázala, že tyto zápasy umí hrát,“ uvedl pro iSport.cz bývalý trenér plzeňského týmu Miroslav Koubek po premiérové výhře českého celku v letošní sezoně Ligy mistrů.



Viktoria si na moskevských Lužnikách vybojovala výhru, která má více než tříbodovou hodnotu. Nyní je velmi pravděpodobné, že si parta ze západu Čech zahraje jarní fázi Evropské ligy, kterou jí zajišťuje aktuální třetí pozice ve skupině.

Na to, jak to s plzeňskými šancemi vypadalo po první pětačtyřicetiminutovce, je pro smečku Pavla Vrby finální resumé z moskevské mise více než příjemné.

„Je to potěšitelný výsledek, oproti domácí soutěži to bylo od Plzně jako nebe a dudy – pohybově i fotbalově. Zápas rozhodly určité faktory, z nichž první byla zkušenost,“ hodnotil zápas proti iSport.cz Miroslav Koubek, někdejší kouč červenomodrých, který v Plzni slavil titul v roce 2015.

Přitom domácí si nemohli přát lepší začátek zápasu. Petržela zcela zbytečně daroval už v 10. minutě CSKA pokutový kop. Žádný potvrzující direkt však po úvodní trefě z „desítky“ nenastal.

„CSKA nezvládlo tíhu okamžiku, místo aby po dobrém začátku soupeře dorazilo, začalo být pasivní. Viktoria se tak vrátila do hry, ucítila půdu pod nohama a ukázala, že tyto zápasy umí hrát, jak už předtím říkal trenér Vrba,“ přemítal Koubek.

SESTŘIH LM: CSKA Moskva - Plzeň 1:2. První výhru trefil Hejda
Video se připravuje ...

„Důležité taky bylo, že Plzeň dobře dokázala pokrýt systém 3-5-2, teda až na Milana Petrželu, který tam měl škrábance. Obrana zahrála oproti zápasům s AS Řím nebo Realem dobře jako celek,“ ocenil plzeňskou defenzivu. „I když nedala penaltu, byla Viktoria na rozdíl od soupeře efektivní,“ dodal hlavní příčinu kýženého výsledku.  

K němu pomohl kromě střelců branek také zdařilou asistencí Jan Kopic, jenž v poslední zápase, který Plzeňští sehráli v Liberci, nesplnil očekávání Pavla Vrby. V Moskvě na promrzlý trávník vyběhl už od úvodu druhého poločasu vinou zranění Davida Limberského.

„Paradoxně to střídání pomohlo, protože Honza Kovařík by si na pravé křídlo jako Honza Kopic před prvním gólem nikdy nesběhl. Plzeň chválím, prokázala, že se ještě nesmí odepisovat,“ uvedl Koubek.

ANKETA: Třetí místo si už Plzeň pohlídá, věří redaktoři Sportu. Co si myslí o Procházkovi?
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10. Vlašić

Hosté: 56. Procházka, 82. Hejda

Sestavy

Domácí: Akinfejev (C) – Nababkin, Becao, N. Černov – Mário Fernandes, Vlašić, Bistrović, Ščennikov (46. Jefremov) – Sigurdsson, Čalov (80. Žamaletdinov), Obljakov (72. Kučajev).

Hosté: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský (46. J. Kopic) – Hrošovský, Procházka – M. Petržela (70. M. Havel), Al. Čermák, J. Kovařík – Chorý (81. Jakub Řezníček).

Náhradníci

Domácí: Pomazun, Jefremov, Nišimura, Kučajev, Bijol, Gorďušenko, Žamaletdinov

Hosté: Kozáčik, Bucha, Hořava, Kopic, Pernica, Havel, Řezníček

Karty

Domácí: Obljakov, Čalov

Hosté: R. Hubník, Hrošovský, J. Kopic

Rozhodčí

Makkelie – Diks, Steegstra

Stadion

VEB Arena, Moskva

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

Plzeňští hráči se radují po výhře 2:1 nad CSKA
Plzeňští hráči se radují po výhře 2:1 nad CSKA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud