30. prosince 2018 • 14:20

Kam s Haškem? Posila může vytlačit Frýdka, Sparta má i druhou variantu

Autor: pj, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta využila zimní pauzu k zajímavému posílení. Střed pole vyztužila neúnavným štítem Martinem Haškem a začíná řešit, na jakou pozici a místo koho jej nasadí. Kde to pohyblivému záložníkovi může svědčit? Čerstvá posila z Bohemians 1905 by mohla vytlačit ze základní jedenáctky například Martina Frýdka.



Sparta ještě před zahájením zimní přípravy přivedla velmi zajímavého hráče. Využila předkupní opce a na Letnou vrátila Martina Haška. Odchovance, který vyzrál pod svým otcem v Bohemians a postupně se stal jedním z nejlépe hodnocených záložníků české FORTUNA:LIGY.

Na Letné si od Haškova návratu hodně slibují. "Martin Hašek prodělal za období, kdy působil v Bohemians, znatelný výkonnostní posun. Velmi dobře zvládá defenzivní i ofenzivní činnosti a je to typologicky hráč, kterého jsme v kádru neměli," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. "Věříme, že nejen okamžitě zvýší konkurenci v týmu, ale že se ve Spartě prosadí. Martin bude dalším odchovancem v kádru, přichází do prostředí, ve kterém vyrostl a které dobře zná," dodal.

Trenéři teď musí vymyslet, jak Haška co nejlépe využít a zařadit do základní sestavy. Běhavý středopolař je typický střední záložník. Nebojí se balonu, snaží se hrát a tvořit hru, zároveň dokáže přitvrdit a je úspěšný v soubojích. Na Letné aktuálně uvažují o dvou variantách.

V nejčastěji používaném rozestaverní 4 - 4 - 2 by Hašek mohl připravit o místo typologicky podobného Martina Frýdka, při rozestavení s pěti záložníky by se do letenské zálohy mohli vměstnat oba. 22letého fotbalistu čeká náročná šichta, aby přechod do dospělého týmu svého mateřského klubu zvládl a prosadil se.

"Ve Spartě jsem vyrostl. Hrál jsem tu od devíti let, prošel jsem celou mládeží i B týmem. Chodil jsem sem i na zápasy. Jako malý kluk jsem snil o tom, že si na tomhle stadionu zahraju. Teď se mi to poštěstí," věří si Hašek.

Varianta č. 1

Varianta základní sestavy SpartyFoto Sport

Hašek nahradí Frýdka a rozestavení 4 – 4 – 2 zůstane. Červeně jsou označena jména, na jejichž posty by mohly přijít další posily. Pokud se dotáhne i Dočkalův transfer, Stanciu se může vysunout do útoku místo Pulkraba.

Varianta č. 2

Varianta základní sestavy SpartyFoto Sport

Varianta se zahuštěným středem pole, která bude fungovat s kvalitní stoperskou trojicí. Minimálně jeden střední obránce by na Letnou měl dorazit. Nejčastěji se mluví o Davidu Lischkovi z Jablonce. Frýdek se může vrátit doleva.

LIGOVÁ NEJ: vybrali jsme to nejlepší a nejhorší z podzimu. Kdo dal nejkrásnější gól?
Video se připravuje ...

Vybrali jsme nejlepší zápasy podzimu: Slavia byla u třech z nich
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Příbram - Sparta 1:1. Mizérie nekončí, Letenští se třásli o bod
Video se připravuje ...

TOP podzimní góly Sparty: Zářil Stanciu, o nádhernou trefu se postaral i Frýdek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud