30. prosince 2018 • 18:00

Stanciu promluvil: Přestup nezáleží jen na mně, se Spartou chci pohár

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem pevné a relativně výkonné součástky fotbalové Sparty bylo před Vánoci živo. V souvislosti s Nicolaem Stanciem dokonce kolovaly informace, že zimní příprava může vzhledem k nabídkám z jiných klubů odstartovat bez něj. V čerstvém rozhovoru pro web Rumunské fotbalové federace ale nadaný záložník uvedl, že se v českém klubu cítí dobře. A tak bude zřejmě v rudém dresu válčit i nadále. „Se Spartou chci vyhrát MOL Cup, protože šance na titul jsou nyní poměrně malé,“ popsal Stanciu. Promluvil také o vztahu k reprezentaci, kde se jemu i spoluhráčům v uplynulém roce mimořádně dařilo.



Ač růstem nevelký, byl to on, kdo většinou čněl nad celopodzimní sparťanskou šedí. Nicolae Stanciu. Potenciál historicky nejdražšího hráče české ligy občas zůstal nevyužit, ale stále lze za kreativní a produktivní mozek pražského celku jednoznačně označit právě pětadvacetiletého Rumuna.

V předvánočním klidu spatřila světlo světa pro klub z Letné znepokojivá zpráva. Podle některých zdrojů hrozilo, že jedna z hvězd týmu se nevrátí do Prahy na start zimní přípravy. Kolem Stanciua létaly nabídky ze zahraničních klubů, žádná ale dosud nenabrala konkrétní obrysy a hráč v tuto chvíli nikam neodchází.  

Své setrvání na Letné Stanciu potvrdil i nedávném bilančním rozhovoru pro web rumunské fotbalové federace. „Ve Spartě se momentálně cítím velmi dobře. To je věc, která je pro mě ohromně důležitá. Vím, že zde byly různé diskuze, ale přestup nezáleží pouze na mně,“ sdělil diplomaticky drobný záložník.

V české metropoli už působí od ledna, kdy opustil bruselský Anderlecht. „V Praze jsem našel klid, měl jsem mnoho osobních úspěchů. Bohužel naše týmové výkony nesplnily očekávání,“ řekl Stanciu k mizérii, která během posledních měsíců Spartu provázela.  

Sparta - Liberec: Stanciova parádní kličkovaná po rohu, sparťané vedou 1:0!
Video se připravuje ...

Z páté pozice a ztrátou sedmnácti bodů na první místo se zdá být titul nedosažitelnou metou. To cítí i sám Stanciu. „Se Spartou chci vyhrát MOL Cup, protože šance na titul jsou nyní poměrně malé. V tuto chvíli jsme od první pozice velmi vzdálení,“ uvedl Stanciu.

To vrumunském dresu se jednalo o zcela jinou písničku.

„Byl to skvělý rok. Během něho jsme dokázali udržet neporazitelnost, navíc jsem vstřelil dost gólů,“ poznamenal Stanciu, jenž dal v roce 2018 za reprezentaci čtyři branky. „V tomto ohledu jsem skutečně šťastný, protože národní tým pro mě byl, a je, to nejdůležitější,“ dodal kreativní hráč k sérii deseti zápasů bez porážky.

Novoroční přání Stanciua? Opět pevně spojeno s reprezentací. „Nejlepší by bylo na konci roku 2019 slavit postup na EURO. To by byl ten nejkrásnější pocit!“ 

TOP podzimní góly Sparty: Zářil Stanciu, o nádhernou trefu se postaral i Frýdek
Video se připravuje ...

Vybrali jsme nejlepší zápasy podzimu: Slavia byla u třech z nich
Video se připravuje ...

TOP 10 GÓLŮ PODZIMU: Hušbauerova dělovka, Komličenkovy i Barošovy nůžky
Video se připravuje ...

ČÍSLA: Nejlepší sestava podzimu. Nechybí Ševčík, proč zapadne do stylu Slavie?
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Slavia dominovala, titulu je nejblíž. Komličenko může dát 30 gólů
Video se připravuje ...

TOP trenéři podzimu: Všem vládne Trpišovský s totálním fotbalem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud