Jan Vacek
31. prosince 2018 • 05:00

Šural na tureckém radaru! Je na odchodu ze Sparty, za kolik ho pustí?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno je v tuhle chvíli prakticky jisté. Josef Šural (28) už na jaře sparťanský dres přes hlavu nepřetáhne. Nezodpovězenou otázkou zůstává, kam povedou další kroky zkušeného útočníka. Podle informací deníku Sport by to mohlo být do Turecka. O exkapitána Sparty se zajímají tamní prvoligové kluby Alanyaspor a Göztepe. Oficiální nabídky by mohly v letenských kancelářích přistát začátkem ledna.



Během první poloviny sezony uvízl vztah mezi Josefem Šuralem a Spartou po nedohodě na podmínkách další spolupráce na bodu mrazu. I proto jeho závěr trávil kapitán rudé armády, autor pouhých tří podzimních branek, jen mezi náhradníky. A v roli hráče, se kterým se pro budoucnost nepočítá.

V hierarchii ho už v létě přeskočil supertalentovaný mladík Benjamin Tetteh, následně i Matěj Pulkrab a v posledním ligovém utkání v Příbrami trenér Zdeněk Ščasný poslal v závěru na plac raději mladíky Václava Drchala s Adamem Hložkem.

Na podzim Šural odmítl nabídku amerického klubu New York City, se svým zájmem dříve neuspěl ani movitý maďarský celek MOL Vidi. „Jednání neustále probíhají. O Pepu registrujeme zájem a zvažujeme různé možnosti,“ prohlásil ve druhé polovině prosince hráčův agent David Zíka ze společnosti Global Sports.

Podle informací deníku Sport se Šural před vánočními svátky objevil na radaru dvou tureckých klubů. Zájem o služby zkušeného útočníka nejprve projevil celek Göztepe Izmir, krátce poté se ozval i Alanyaspor. Ten v tuhle chvíli vyvíjí výraznější aktivitu, aby člena širšího reprezentačního kádru získal.

Vybrali jsme nejlepší zápasy podzimu: Slavia byla u třech z nich
Video se připravuje ...

S ohledem na to, že v Turecku přikládají velký význam oslavám příchodu nového roku, lze předpokládat, že oficiální nabídky na hráče přistanou na Letné na začátku ledna. Sparta by se odchodu nechtěného hráče rozhodně nebránila, přestupová částka ve výši zhruba 150 tisíc eur (asi 3,9 milionu korun) by požadavek Pražanů uspokojila.

Důležité bude, jak se k případnému přesunu do velké východní země postaví samotný hráč. Alanyaspor i Izmir jsou přímořské destinace, hojně vyhledávané turisty. Pokud jde o podmínky pro rodinný život, jen těžko by český útočník v Turecku hledal přívětivější angažmá. V Alanyasporu by navíc narazil na důvěrně známou tvář, barvy klubu totiž hájí záložník Isaak Sackey, se kterým Šural působil ve Slovanu Liberec.

Svou roli může sehrát i skutečnost, že tamní nejvyšší soutěž po krátké zimní přestávce startuje už 20. ledna. Rodák z Hustopečí by se tak potřeboval do přípravy v novém klubu zapojit co nejdřív, aby měl dostatek času na vybojování si místa v základní sestavě.

SESTŘIH: Příbram - Sparta 1:1. Mizérie nekončí, Letenští se třásli o bod
Video se připravuje ...

TOP podzimní góly Sparty: Zářil Stanciu, o nádhernou trefu se postaral i Frýdek
Video se připravuje ...

LIGOVÁ NEJ: vybrali jsme to nejlepší a nejhorší z podzimu. Kdo dal nejkrásnější gól?
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY TOP 20: Vrba v mdlobách i šíleně zpackaný signál
Video se připravuje ...

ČÍSLA: Nejlepší sestava podzimu. Nechybí Ševčík, proč zapadne do stylu Slavie?
Video se připravuje ...

TOP trenéři podzimu: Všem vládne Trpišovský s totálním fotbalem
Video se připravuje ...

TOP 10 GÓLŮ PODZIMU: Hušbauerova dělovka, Komličenkovy i Barošovy nůžky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud