Pavel Janega
2. ledna 2019 • 15:55

Slavia ulovila Krále. Chci ukázat, že si mě nevybrala náhodou, říká

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojednáno. Slavia si definitivně plácla s Teplicemi a koupila nadějného stopera Alexe Krále (20), smlouvu podepsal do léta 2023. Podle neoficiálních informací zaplatí za univerzálního reprezentanta do 21 let sumu kolem jednoho milionu eur plus případné bonusy (postup do Ligy mistrů, podíl na dalším prodeji). Součástí transferu je také 1,5roční hostování útočníka Jana Kuchty v Teplicích.



„Pocity jsou rozhodně pozitivní. Je to další krok v mé kariéře a obrovsky se těším, až tu budu moct vyběhnout na stadion. Na druhou stranu je to také velký závazek – ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou a potvrdit to,“ řekl pro slavia.cz dvacetiletý Alex Král, který už ve čtvrtek odcestuje se Slavií na kondiční soustředění do Španělska.

Král se vrací do známého prostředí. V minulosti působil ve slávistické mládeži, odkud před necelými dvěma lety přestoupil právě do Teplic. Tehdy prozradil, že ho lákala šance hrát ligový fotbal. A díky včasnému (a úspěšnému) zapojení do A-týmu „sklářů“ nakonec získal nálepku jednoho z nejtalentovanějších stoperů v Česku.

„Díky působení v Teplicích měl možnost ve svém mladém věku získat obrovské množství zkušeností na úrovni první ligy. Udělal velký posun v kariéře a věříme, že u nás v Edenu udělá ještě větší,“ komentuje transfer sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

S přestupem souvisí také hostování Jana Kuchty v Teplicích, kam byl zapůjčen na rok a půl. Naposledy působil ve Slovácku. „Měli jsme s trenérem o tohoto útočníka velký zájem a jsme moc rádi, že se ho podařilo získat, protože měl několik dalších nabídek. Věříme, že se mu bude u nás dařit,“ řekl klubovému webu Štěpán Vachoušek, sportovní ředitel Severočechů.

Spolupráce Teplic a Slavie navíc může být rozšířena, není tajemstvím, že by „skláři“ rádi získali natrvalo Daniela Trubače. Stejně jako Kuchta na Stínadlech prozatím hostuje.

Král je třetí zimní posilou vršovického klubu. Slavia před koncem roku oznámila příchod záložníků Lukáše Masopusta z Jablonce a Petra Ševčíka z Liberce.

Vykoupený Král zpátky ve Slavii. Dává přestup smysl?
Video se připravuje ...

TOP podzimní góly Slavie: Stochovy úžasné střely, král Hušbauer
Video se připravuje ...

Trpišovský o Ševčíkovi s Masopustem: Mají ideální herní i charakterové rysy
Video se připravuje ...

Šilhavý to má stále v noze. Sám se nemůže dočkat kvalifikace o Euro
Video se připravuje ...

Spartě jsem rozjel autobus, smál se Kuka po Silvestrovském derby
Video se připravuje ...

Lafata po prvním Silvestrovském derby: Ať Sparta příští rok zase budí respekt
Video se připravuje ...

Bílek sundal sako a z kanceláře šel bránit Lafatu. Má pořád fýzu, všiml si
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud