3. ledna 2019 • 14:09

Plzeň pustila stopera, Bohemka přišla o další oporu. Koho láká Jablonec?

Autor: jon, kub, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První čtvrtek v novém roce 2019 je v Česku ve znamení startu fotbalových příprav. Prvoligové kluby už oznamují některé změny v kádru. Obhájce titulu z Plzně, který začíná funkčními testy, uvolnil na hostování do konce sezony stopera Tomáše Hájka do Mladé Boleslavi. Do stejného klubu míří i ofenzivní záložník z Bohemians Dominik Mašek, opačným směrem putuje stoper Lukáš Hůlka. Jablonec láká podle informací iSport.cz do svých řad záložníka slovenské Nitry Fábryho.



Plzeň pustila Hájka, šanci dostane Piroch

Z mistrovské Viktorie Plzeň odchází obránce Tomáš Hájek, který bude v jarní části sezony nastupovat za Mladou Boleslav. Ve středočeském klubu bude sedmadvacetiletý fotbalista působit na půlročním hostování bez opce. Místo Hájka se do přípravy Plzně zapojí Jiří Piroch, kterého si Viktoria stáhla z hostování v Karviné. S týmem začnou přípravu i zimní posily Kayamba, Beauguel a Pačinda, z hostování v Trnavě se vrací slovensaký útočník Marek Bakoš.

Hájek je hráčem Plzně dva roky. Předloni v lednu 2017 přišel na západ Čech ze Zlína, kde byl kapitánem, a podepsal smlouvu do léta 2020. Za Viktorii dosud odehrál 24 ligových zápasů. V této sezoně však dostal šanci jen ve dvou utkáních domácího poháru. Celkem má v lize odehráno 72 zápasů, v nichž dal čtyři góly.

Třiadvacetiletý Piroch na podzim nastoupil za Karvinou ve čtyřech ligových zápasech. Na jaře si zahrál nejvyšší soutěž třikrát za Jablonec.

Mašek jde z Bohemians do Boleslavi

Fotbalisté Bohemians 1905 přijdou o další oporu. Po odchodu Martina Haška mladšího do Sparty má z Ďolíčku namířeno i ofenzivní záložník Dominik Mašek, který posílí Mladou Boleslav. Oba kluby podle webu "Klokanů" přestup dotahují.

Třiadvacetiletý Mašek přišel do Bohemians v létě 2016 a stal se jednou z opor týmu. Rodák z Příbrami odehrál za pražský klub 68 ligových zápasů a dal v nich deset branek. Povedla se mu především minulá sezona, v níž se trefil šestkrát a k tomu přidal pět asistencí. Během uplynulého podzimu laboroval s vykloubeným loktem a ve 14 kolech zaznamenal jediný gól.

Naopak po půlroce se do Bohemians vrací z mateřské Mladé Boleslavi stoper Lukáš Hůlka. Třiadvacetiletý obránce ve středočeském klubu na podzim nechyběl ani v jednom z 19 kol a připsal si jeden gól a dvě asistence. Byl i kapitánem.

Jablonec láká Fábryho

Novým špílmachrem Jablonce by se měl stát Andrej Fábry, jedenadvacetiletý záložník Nitry. Podle informací deníku Sport je přestup Slováka, jehož cenu odhaduje server transfermarkt.de na 400 tisíc eur (10,5 milionu korun), prakticky uzavřen.

Fábry nastoupil za šestou Nitru na podzim do šestnácti ligových zápasů, v kterých zaznamenal šest gólů a stejný počet asistencí. Jablonec zahájí zimní přípravu v sobotu, zatím jedinou jistou kádrovou změnou je odchod Lukáše Masopusta do Slavie.

ONLINE: speciál k fotbalovým přestupům, jednáním a spekulacím sledujte ZDE »

Vykoupený Král je zpátky ve Slavii. Dává jeho přestup smysl?
Video se připravuje ...

Vybrali jsme nejlepší zápasy podzimu: Slavia byla u třech z nich
Video se připravuje ...

ANALÝZA POSILY: Prosadí se Martin Hašek ve Spartě? Vytlačí ze sestavy Frýdka?
Video se připravuje ...

TOP 10 GÓLŮ PODZIMU: Hušbauerova dělovka, Komličenkovy i Barošovy nůžky
Video se připravuje ...

TOP podzimní góly BANÍKU: Nestárnoucí král Baroš, krásné dělovky i kombinace
Video se připravuje ...

ČÍSLA: Nejlepší sestava podzimu. Nechybí Ševčík, proč zapadne do stylu Slavie?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud