Jan Vacek
11. ledna 2019 • 18:32

Hotovo?! Šural dal přestupu ze Sparty zelenou, už odcestoval do Turecka

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to prakticky hotová věc. Útočník Josef Šural opustí Spartu a stane se novým hráčem Alanyasporu. Podle informací portálu iSport.cz se bývalý kapitán po dlouhém přemýšlení rozhodl kývnout na zahraniční misi a v pátek odpoledne už do Turecka odcestoval. Během víkendu by se měly doladit veškeré formální náležitosti transferu, jedna zimní přestupová sága tak zřejmě píše svou poslední kapitolu.



Od podzimu bylo prakticky jisté, že v kádru Sparty útočník Josef Šural pokračovat nebude. S vedením klubu se nedohodl na podmínkách nové smlouvy, vztahy mezi oběma stranami spadly na bod mrazu. „Se vším respektem k Pepovi musíme najít dobré řešení pro všechny strany,“ potvrdil na tiskové konferenci při zahájení zimní přípravy sportovní ředitel pražského klubu Tomáš Rosický.

Už v průběhu vánočních svátků portál iSport.cz informoval o tom, že je o reprezentačního útočníka zájem v Turecku. Nejaktivnějším z klubů byl Alanyaspor, jenž se už začátkem tohoto týdne dohodl na parametrech přestupu s letenským celkem. Ten by měl za bývalého kapitána vyinkasovat zhruba čtyři miliony korun.

Zbývalo jediné. Najít shodu i se samotným hráčem. Jednání trvala prakticky celou středu a čtvrtek, nebyla jednoduchá. Šural však po zralém uvážení na nabídku kývl. Podle tureckých zdrojů serveru iSport.cz proto v pátek odpoledne společně se svým agentem Davidem Zíkou odletěl přímo do Alanyasporu, kde by mělo během víkendu proběhnout formální dokončení přestupu.

„Zbývají už pouze detaily. Pepa je s klubem rámcově domluvený. Už se řeší jen drobnosti typu, zda bude mít služební auto či vlastní, případně příspěvek klubu na bydlení,“ potvrzuje osoba detailně obeznámená s průběhem jednání.

Pokud se nestane něco nepředpokládaného, bude Šural v nejbližších dnech oficiálně představen jako nová posila Alanyasporu, který už příští týden odstartuje prvním soutěžním zápasem druhou polovinu sezony.

SESTŘIH: Sparta - České Budějovice 3:1. Rudí nezaváhali, pálil Stanciu a mladíci
Video se připravuje ...

Hanousek ve Spartě? Záruka stability a konkurence pro Costu s Čivičem
Video se připravuje ...

Hašek, Lischka i Hanousek poprvé v dresu Sparty: Jak si vedli podle kouče Horňáka?
Video se připravuje ...

Sporťákovo KO: Kayova klika a Haškovo zdravé sebevědomí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud