Ondřej Kuchař
24. ledna 2019 • 04:45

Chystá se přestupová bomba? Vrána chce pryč ze Sparty, jedná s Třincem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden před koncem přestupního období je v extralize blízko exploze velké přestupové bomby. Podle informací deníku Sport by měl ve Spartě na vlastní žádost skončit kapitán Petr Vrána. Útočník, který se v posledních dnech ocitl pod palbou kritiky sportovního manažera Pražanů Michala Broše, je blízko dohody s Třincem.



Že s jeho výkony v klubu nebyli dlouhodobě spokojení, není v hokejových kruzích žádným tajemstvím. Sparta si od Petra Vrány slibovala kromě vůdcovství i kanadské body. Gólů však zkušený forvard od minulé sezony mnoho nedal. Jeho výkony byly jako houpačce. Ta by se teď měla zastavit, rozebrat a přestěhovat.

„Petr Vrána je Spartě na vlastní žádost končí, sezonu by měl dohrát v Třinci,“ řekl ve středu večer deníku Sport nejmenovaný zdroj. Potvrdilo by to množící se spekulace, že Vrána v klubu nebyl v posledních týdnech zrovna nadšený. Poslední kapkou mohla být tvrdá kritika šéfů.

Třiatřicetiletý útočník totiž neplnil roli prvního centra podle představ vedení. Minulý pátek se do něj a dalších zkušených borců ostře pustil v rozhovoru pro Sport sportovní manažer Michal Broš.

„Z projevu Vrány jsem zklamaný! Nelze mu vyčítat, že by se nesnažil, ale hráč jeho kalibru nemůže být spokojen s tím, že si na ledě udělá jenom to, co musí! Dostal se do fáze, kdy v obraně poctivě odmaká každé střídání, ale za ofenzívu jako by odpovědnost necítil. On musí být hnacím motorem, pravým kapitánem! Musí dělat svoje spoluhráče lepšími!“ zuřil Broš.

Petr Vrána ve sparťanském dresu bojuje s obránci Třince, brzy možná bude jejich spoluhráčem
Petr Vrána ve sparťanském dresu bojuje s obránci Třince, brzy možná bude jejich spoluhráčem

Sparta na trhu hráčů hledá elitního středního útočníka od startu aktuálního ročníku. Nikoho však zatím neulovila. Broš před ročníkem vložil naděje do Vrány. Ten do klubu přišel v roce 2016. První sezonu odehrál skvěle, v bodování ligy byl třetí.

Druhá už byla podstatně horší, manažer však věřil ve vzestup formy, který přišel jen z části. S 26 body v 37 utkáních nebylo vedení spokojeno. I když trenér Uwe Krupp stále dokola opakoval, jak je pro něj Vrána důležitý i bez extrémní bodové produkce. Hájil ho pro přínos v kabině, příkladné vůdcovství.

Podle informací Sportu se Oceláři o služby hráče zajímali hned v prvních týdnech extraligy. Domluva se Spartou ale nedopadla. Dá se očekávat, že pokud se transfer potvrdí, dost nelibě ho ponesou fanoušci Vítkovic, kde dřív Vrána po návratu ze zámoří hrával. Je však otázka, zda by jeho vysoký plat byl klub z Ostravy vůbec schopen pokrýt.

V Třinci jistě doufají, že tam najde ztracenou střeleckou slinu. V nabitém kádru nebude mít hlavní roli, nebude se na něj spoléhat na TOHO, který má všechny táhnout. To by mu mohlo vyhovovat. Už dnes by mohlo být o osudu Vrány definitivně jasno.

VRÁNA VE SPARTĚ
sezona zápasy body
2016/17 50 47 (21+26)
2017/18 51 25 (7+18)
2018/19 37 26 (8+18)

Sparta - Kometa: Šlágr na ledě i na tribunách. Jak souboj rivalů prožívali fanoušci?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud