Jakub Konečný
25. ledna 2019 • 16:42

Zase nic! Krmenčík byl na prohlídce v Bruggách, ale kluby se nedohodly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť se po těžkém zranění kolena mělo za to, že odchod Michaela Krmenčíka do zahraničí ještě v této sezoně je už passé, opak byl pravdou. Reprezentační útočník podle informací iSport.cz odletěl ze soustředění Plzně ve Španělsku na zdravotní prohlídku do belgických Brugg, které o něj měly zájem už v létě. Ani tentokrát z toho však nic nebude. „Kluby se na přestupu nedohodly,“ uvedl ředitel komunikace mistrovského týmu Ondřej Lípa.



V létě nabídly Bruggy za Michaela Krmenčíka šest milionů eur, tedy 156 milionů korun. Plzeň však kvůli účasti v Lize mistrů odmítla svou největší hvězdu uvolnit.

„Je naprosto běžné, že ve fotbale riskujete to, že se hráč zraní nebo ztratí formu a jeho cena už nebude taková. Toho jsme si byli plně vědomí a jsme rádi, že Michael neodešel a zůstal,“ uvedl před startem sezony šéf Adolf Šádek.

Risk Plzni vyšel ovšem jen napůl. V Champions League sice dokázala postoupit do Evropské ligy a vydělala v ní astronomických 773 milionů korun, jenže Krmenčík k velkému sportovnímu i ekonomickému úspěchu přispěl jen dílem. Na konci října si totiž v zápase se Slováckem přetrhl přední křížový vaz v levém koleni a sezona tím pro něj předčasně skončila.

Vyhlídky na vysněný zahraniční přestup však úplně nevyhasly. Krmenčík, který podstupuje intenzivní rehabilitaci, podle informací iSport.cz odletěl z týmového soustředění ve Španělsku do Brugg, kde absolvoval zdravotní prohlídku a jednání o své smlouvě. Z přestupu však nakonec ani tentokrát nic nebude.

„Kluby se na přestupu nedohodly,“ uvedl lakonicky k celé věci ředitel komunikace plzeňského klubu Ondřej Lípa.

Plzeň - Teplice: Čermák po Krmenčíkově skvělé patičce posílá Viktorii do vedení!
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER s Jiránkem: Krmenčík? Nejlepší v lize. A nedá se ani rozhodit, je to flegmatik
Video se připravuje ...

Opavský Jaroslav Svozil s plzeňským Michalem Krmenčíkem
Opavský Jaroslav Svozil s plzeňským Michalem Krmenčíkem

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud