6. února 2019 • 20:08

Neapol otáčí, Hamšíka nepustí do Číny. Odchodu brání dohoda klubů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Hamšík už si balil kufry, nakonec to ale vypadá, že jeho přesun do čínské Super League se přinejlepším odkládá, ne-li přímo ruší. Neapol, za kterou slovenský středopolař hraje více než dekádu, vydala prohlášení, podle kterého se čínský celek Dalian Yifang odklonil od původní dohody.



Trenér Carlo Ancelotti tu zprávu vypustil do světa po sobotní výhře - kapitán Marek Hamšík jedná o odchodu do Číny a klub mu v tom nebude bránit. Vše bylo k transferu borce, který se v dresu Partenopei stal rekordmanem v počtu odehraných zápasů, připraveno, spoluhráči si s ním dokonce užili rozlučkovou párty.

Neapol ale najednou dupla na brzdu. “Klub se rozhodl odložit prodej Marka Hamšíka do čínského celku (Dalian Yifang), jelikož způsob platby se neshoduje s původní dohodou,” stojí v oficiálním prohlášení.

Onou dohodou má být podle informací Sky Sports Italia fakt, že čínský klub měl i s bonusy vysázet na stůl 20 milionů eur (515,7 milionů korun) za okamžitý přestup a Hamšíkovi zaplatit 9 milionů eur (232 milionů korun) za rok. Dalian Yifang ale nově požaduje pouze hostování s povinností hráče odkoupit po jeho skončení.

Přestupové okno v Číně je otevřeno až do posledního únorového dne. Pořád tedy existuje možnost, že Hamšík se svého vytouženého přestupu dočká, ať už do Dalianu, nebo do jiného klubu. Už v létě kolem něj kroužilo Kuang-čou Evergrande vedené italským trenérem a někdejším držitelem Zlatého míče Fabiem Cannavarem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud