8. března 2019 • 12:38

Barcelona potvrdila zájem o de Ligta z Ajaxu. Chceme to nejlepší, zní z klubu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident fotbalistů Barcelony Josep Maria Bartomeu potvrdil zájem o devatenáctiletého kapitána a stopera Ajaxu Amsterodam Matthijse de Ligta. O angažování hráče, jenž dirigoval obranu svého týmu při nečekaném úterním vítězství 4:1 na hřišti Realu Madrid v osmifinále Ligy mistrů, údajně uvažují také Atlético Madrid a Juventus Turín.



"Pokaždé se poohlížíme po nejlepších hráčích. Podobné talenty budou vždycky v hledáčku v Barcelony, jeho jméno tedy bude figurovat v našich plánech," citoval Bartomeua deník Marca.

V De Ligtově uvažování o budoucím angažmá by mohl hrát roli fakt, že jeho o dva roky starší spoluhráč z Ajaxu Frenkie de Jong podepsal v lednu s katalánským velkoklubem smlouvu na pět let, která začne platit od následujícího ročníku. "Museli jsme se s ním rychle dohodnout, protože kolem něj začaly kroužit ostatní kluby," vysvětlil Bartomeu.

Zatímco De Jong vyšel Barcelonu na 86 milionů eur (2,2 miliardy korun), za De Ligta požaduje Ajax 75 milionů eur.

De Ligt, který je považován za jeden z největších talentů světového fotbalu, v únoru v prvním osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Realu Madrid přepsal historii soutěže. Ve věku 19 let a 186 dnů se stal nejmladším hráčem, který kdy ve vyřazovací části Ligy mistrů vedl svůj tým do boje s kapitánskou páskou.

Nizozemský reprezentant, jenž si dosud v dresu "oranjes" připsal 13 startů, byl jmenován nejmladším kapitánem v klubových dějinách v březnu 2018 poté, co se zranil Joël Veltman.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud