6. dubna 2019 • 04:25

Sánchez, přebyteční obránci i tvůrci hry. Kdo v létě opustí Manchester United?

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
  • United budou zužovat kádr. Na odchodu jsou Juan Mata i Alexis SánchezUnited budou zužovat kádr. Na odchodu jsou Juan Mata i Alexis SánchezFOTO: Koláž iSport.cz

    V letním období bude na přestupovém trhu opět živo. Jedním z týmů, který výrazně zasáhnne do tahanic o největší hvězdy, bude Manchester United. Jeho norský kouč Ole Gunnar Solskjaer již má v hledáčku několik vytipovaných hráčů. Zároveň už začíná být jasno o tom, jací fotbalisté stávající kádr opustí. Kdo dostane černého Petra?

  • Antonio Valencia

    United chystají letní výprodej. Největší „čistka“ posledních let se podle britských médií bude týkat hlavně obránců. Prvním z těch, kteří opustí slavný celek, by měl být Antonio Valencia. Ekvádorský bek působí na Old Trafford od roku 2009, kdy přišel z Wiganu, v této sezoně však laboruje se zraněními a zatím stihl odehrát jen pět ligových duelů. Vzhledem k tomu, že v srpnu oslaví 34 let, nemá žádnou perspektivu.

    Ekvádorský bek Antonio Valencia je na odchodu z Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz

  • Matteo Darmian

    Je schopný zahrát na prakticky všech obranných pozicích. Matteo Darmian se neztratí na obou krajích, ani na stoperu. Stejně jako Valencii jej ale brzdí zranění. Italský zadák naskočil v této sezoně Premier League na trávník pětkrát, v novém roce si připsal pouze jednu minutu proti Brightonu, od té doby je mimo hru. V úvahu připadá jeho návrat do Serie A, kde v minulosti oblékl dres tří týmů.

    Matteo Darmian nefiguruje v budoucích plánech Ole Gunnara SolskjaeraFoto Profimedia.cz

  • Marcos Rojo

    Argentinský reprezentant přišel na Old Trafford v létě 2014 ze Sportingu, dodnes se mu ale nepodařilo prokázat a naplnit svůj potenciál. Také u něj za to z velké části můžou zdravotní patálie. Třebaže v prvních třech letech nastupoval, v posledních dvou ročnících už je pouze sporadickým členem mužstva. V Solskjaerově kádru pro něj není místo. I proto mu už vedení klubu umožnilo začít trénovat s argentinským klubem Estudiantes, který jej odchoval pro velký fotbal.

    Jako první přispěchal slavit gól v 86. minutě k Marcosi Rojovi Lionel MessiFoto Reuters

  • Ander Herrera

    Pakovat se budou také záložníci. Prvním z nich je Ander Herrera. Španělský reprezentant sice pravidelně nastupuje, a ačkoliv o něj trenér Solskjaer stál, nedohodl se na prodloužení stávající smlouvy, jež vyprší v červnu. Po pěti letech tak pravděpodobně změní dres, největším favoritem na jeho zisk je Paris St. Germain. 29letý záložník již měl s vedením francouzského giganta řešit podmínky vytouženého kontraktu. Pod Eiffelovou věží má nahradit "zlobivého" Adriena Rabiota.

    Radost Andera Herrery po tečované střele, která skončila za zády domácího brankáře EtheridgeFoto Reuters

  • Juan Mata

    Zazářil v Chelsea i Manchesteru, po letošní sezoně ale dá anglickému fotbalu sbohem. Zkušený středopolař nefiguruje v budoucích plánech "Rudých ďáblů". Že by jej to ale muselo extra mrzet, to se říct nedá. O jeho služby totiž usiluje slavná Barcelona, která United vyzve ve čtvrtfinále milionářské Ligy mistrů. Pokud na Nou Camp skutečně zamíří, půjde o pikantní přestup. Uznávaný tvůrce hry začínal s fotbalem v Realu Madrid.

    Ostrý souboj o míč předvedli v utkání Fulham - Manchester United domácí obránce Joe Bryan a Juan MataFoto Reuters

  • Alexis Sánchez

    Šestičlenný výběr uzavírá chillský rychlík. Byť si od něj příznivci  Manchesteru po příchodu z konkurenčního Arsenalu hodně slibovali, Sánchez se příliš nepředvedl. Nedokázal se pořádně začlenit, jeho výkony jsou hodně kolísavé. Tři vstřelené branky jsou pro křídelníka, který chce patřit do základní jedenáctky, zatraceně málo. Tím spíš, že pobírá nadstandardní plat. Jeho odchod by tak výrazně ulehčil i mzdovému rozpočtu.

    Alexis Sánchez na odvolání Josého Mourinha vydělal přes půl milionu korunFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud