2. května 2019 • 14:55

Smůla pro Barcelonu? Přestup De Ligta ovlivní suma, agent kope za United

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už brzy změní dres. Mladý kapitán Ajaxu Matthijs de Ligt svými výkony zaujal natolik, že o jeho služby začala stát většina evropských velkoklubů. Talentovaný obránce vyjádřil touhu zahrát si za Barcelonu, přetahovanou ale může vyhrát Manchester United. To je ostatně scénář, který si přeje jeho agent Mino Raiola.



Devatenáct let, 75 ligových startů, patnáct odehraných zápasů v nizozemské reprezentaci. To je Matthijs de Ligt, jeden z nejsledovanějších středních obránců součanosti. Hráč, který v posledních dvou sezonách zaznamenal obrovský progres a upoutal na sebe pozornost nejúspěšnějších klubů. Způsobil doslova šílenství.

A není se co divit. Vždyť už jen zmíněná statistika říká, že tenhle klučina má před sebou zářivou kariéru. V nízkém věku se stal lídrem Ajaxu, vyfasoval kapitánskou pásku. Má velkou zásluhu na tom, že amsterdamský celek proplouvá jako štika milionářskou Ligou mistrů. V té stále může pomýšlet na historický triumf.

Kromě toho, jak zvládnout zbývající zápasy, ale musí de Ligt přemýšlet i nad svou budoucností. Že odejde, je prakticky hotovou věcí. "Neexistuje žádná šance, že u nás zůstane," řekl kouč Erik ten Hag. Týmů, které stojí o služby jeho svěřence, je spousta.

Rozhodnou peníze?

Nejvíc nahlas se v posledních měsících mluvilo o zájmu Barcelony, jež už podepsala jeho o dva roky staršího spoluhráče Frenkieho de Jonga. Ta dlouho byla favoritem, samotný stoper by možnost nastupovat po boku Lionela Messiho a spol. kvitoval. Jeho agent však upřednostňuje jiné zájemce.

Mino Raiola, který nadějného zadáka zastupuje, jej touží "udat" jednomu z trojice Juventus, Bayern Mnichov, Manchester United. Důvod je prostý. Peníze. Zmíněné celky jsou podle španělského deníku Mundo Deportivo za jeho klienta ochotni nabídnout mnohem vyšší přestupovou částku. Třebaže 51letý Ital respektuje zájmy svého klienta, prim u něj hrají finance.

Vůbec největší šanci na zisk nizozemského reprezentanta mají mít "Rudí ďáblové". Právě s nimi má Raiola velice dobré vztahy, v minulosti se mu povedlo na Old Trafford udělat již několik výnosných obchodů. Příkladem za všechny jest návrat Paula Pogby z Juventusu, na němž odhodlaný agent utržil téměř tři čtvrtě miliardy korun.

Současná hodnota de Ligta se pohybuje kolem 70 milionů eur, což je bezmála 1,8 miliardy korun. Pokud Ajax zvládne dvě závěrečná ligová kola a probojuje se do finále Champions League, jeho cena se ještě o něco zvedne.

Kdo nakonec žádaný super-talent uloví a bude rozhodujícím faktorem skutečně přestupová částka?

Nejlepší obchody, které udělal Mino Raiola
Hráč Přestup z klubu Přestup do klubu Sezona Přestupová částka v korunách
Paul Pogba Juventus Manchester United 2016/2017 2,7 miliardy
Romelu Lukaku Everton Manchester United 2017/2018 2,2 miliardy
Zlatan Ibrahimovič Barcelona Inter 2009/2010 1,2 miliardy
Pavel Nedvěd Juventus Lazio 2001/2002 1,1 miliardy

Fotbalové přestupy ONLINE>>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud